Charts.cz/Fórum/Myslíte, že NFT mají stále potenciál růst, nebo už jsou na svém vrcholu?

Myslíte, že NFT mají stále potenciál růst, nebo už jsou na svém vrcholu?

V poslední době se hodně mluví o NFT a o tom, jak ovlivnily trh s digitálním uměním a sběratelskými předměty. Když jsem poprvé slyšel o NFT, zdálo se mi to jako něco revolučního, jakoby to mělo změnit způsob, jakým vnímáme vlastnictví a hodnotu digitálního obsahu. Ale teď, když vidím, jak se trh vyvíjí, začínám mít pochybnosti. Mám pocit, že jsme možná byli svědky vrcholu toho všeho s některými neuvěřitelnými prodeji digitálních děl za miliony dolarů. Ale co to znamená pro budoucnost NFT? Mohou se ceny znovu vyšplhat do takových výšin nebo už je zájem lidí na ústupu? Je to jenom hype, který pomalu vyprchá? Četl jsem různé názory na to, jak investice do NFT mohou být riskantní a že mnoho projektů může skončit jako bublina. Někdo tvrdí, že je potřeba více regulace a jiní zase říkají, že právě ta decentralizace je to, co dává NFT jejich hodnotu. Jak to vidíte vy? Myslíte, že NFT mohou i nadále růst a stát se stabilnější součástí investičního portfolia, nebo už jsme dosáhli vrcholu a teď nás čeká jen postupný pokles? Co si myslíte o budoucnosti těchto digitálních aktiv?

185 slov
1.9 minut čtení
2. 2. 2025
Šárka Dubská
Šárka Dubská

Tak já si myslím, že NFT ještě zdaleka neřekly poslední slovo. Jasně, byl to velkej boom a teď možná vidíme takovej pokles, ale to neznamená, že by to mělo skončit. Digitální umění a sběratelství se mění a vyvíjí, a NFT mají potenciál být součástí tohohle procesu. Spousta lidí je ještě neobjevila, nebo to prostě nechápou. Regulace asi budou potřeba, ale ta decentralizace je fakt důležitá. Je pravda, že v některých případech byla nafouknutá bublina, ale to se stává v každém trhu. Takže jo, může přijít další vlna zájmu a ceny se můžou zase zvednout. Zatím bych to ještě neodkládal na smetiště historie.

102 slov
1 minut čtení
16. 12. 2022
Rudolf Kočí
Rudolf Kočí

Těžko říct, jestli NFT už dosáhly svého vrcholu. Hype, co byl kolem nich, fakt dost opadl, ale pořád tu je spousta projektů, co mají potenciál. Záleží, jak se trh a technologie vyvinou. Některé NFT můžou mít trvalou hodnotu, hlavně ty od známých umělců nebo s nějakým unikátním obsahem. Na druhou stranu, je pravda, že hodně projektů skončí jako bublina a lidi pak ztratí peníze. Regulace by možná pomohly stabilizovat situaci, ale zase by to mohlo omezit tu volnost a decentralizaci, co na NFT láká. Takže si myslím, že budoucnost NFT bude dost závislá na tom, jak se lidé začnou dívat na digitální vlastnictví a co s těmi aktivy budou dělat dál.

111 slov
1.1 minut čtení
13. 12. 2024
Monika Coufalová
Monika Coufalová