Jaké faktory ovlivňují cenu kryptoměn v dlouhodobém horizontu?
Zajímá mě, co všechno vlastně určuje cenu kryptoměn, když se na to podíváme s delším časovým horizontem. Vím, že to není jen o tom, jak moc je někdo ochoten zaplatit teď a tady. Zajímá mě, jestli hraje roli to, jaké mají kryptoměny technologické pozadí, nebo zda existují nějaké ekonomické faktory, které mohou ovlivnit jejich hodnotu v budoucnosti. Třeba mě napadá vliv regulací a zákonů v různých zemích. Mohou mít tyto právní změny zásadní dopad na poptávku? Jak se třeba k tomu staví instituce a velcí investoři? Je možné, že jejich zájem může ceny posunout nahoru nebo dolů? A co takové trendy v používání blockchainu nebo novinky jako jsou NFT? To všechno může mít vliv na to, jak lidé vnímají kryptoměny jako investici. Jak důležité jsou i psychologické faktory, jako je třeba strach z promeškání příležitosti, nebo naopak panika při poklesu trhu? Mám pocit, že se o tomhle hodně diskutuje, ale pořád mi chybí ucelený pohled na to, co všechno by mohlo hrát roli v určování dlouhodobé ceny kryptoměn. Které konkrétní faktory si myslíte, že mají největší vliv a proč?