Proč tak rychle kolísá hodnota altcoinů?
V poslední době mě strašně zajímá, proč se hodnota altcoinů tak neuvěřitelně rychle mění. Když jsem poprvé začal sledovat trh s kryptoměnami, připadalo mi to jako jedno velké bludiště. Když se podívám na grafy, vidím ty šílené výkyvy nahoru a dolu, a to skoro ze dne na den. Co vlastně tyto pohyby způsobuje? Vím, že existuje spousta faktorů jako nabídka a poptávka, ale je to opravdu jen o tom? Jak moc ovlivňují novinky v oblasti technologií nebo celková nálada na trhu? A co investoři – mají jejich emoce vliv na ceny? Taky jsem slyšel o pump and dump schématech, které by mohly mít vliv na menší altcoiny. Jak moc se vlastně dá těmto pohybům věřit? A co regulace ze strany vlád nebo nějaké zásahy velkých hráčů na trhu? Mám pocit, že v kryptoměnách se točí obrovské peníze a tím pádem může být všechno mnohem volatilnější než u tradičních investic. Zajímalo by mě, jestli se dá nějak předpovědět, kdy altcoiny vzrostou nebo naopak spadnou. Co si myslíte vy? Je to všechno jen otázka spekulace, nebo existují nějaké konkrétní ukazatele, které by mohly pomoci lépe porozumět tomu, co se děje s hodnotou těchto měn?