Je pravda, že burzy jsou vždycky hacknuté a moje peníze nejsou v bezpečí?
V poslední době se čím dál víc setkávám s názorem, že burzy a různé platformy pro obchodování s kryptoměnami nebo akciemi jsou vlastně neustále ohroženy hackery a že to, co si tam uložíme, je v podstatě v neustálém nebezpečí. Je to pravda? Lidé se bojí o své peníze a já mám pocit, že čím víc se o tom mluví, tím víc roste panika. Slyšel jsem příběhy o tom, jak burzy jako Mt. Gox nebo další byly doslova vybrány do posledního centu a to mě děsí. Opravdu nemůžu mít žádnou jistotu, že moje investice v kryptoměnách nebo na akciovém trhu jsou bezpečné? Mám raději držet peníze v trezoru doma nebo investovat do něčeho jiného, co by mi dalo větší pocit bezpečí? Jaké máte zkušenosti vy? Je možné, aby byly burzy dostatečně zabezpečené, nebo je to jen iluze? Co si myslíte o různých opatřeních, která burzy zavádějí k ochraně uživatelů? Ochrana soukromí, dvoufázové ověření a další technologie opravdu pomáhají, nebo je to jen marketingový tah? Jak se vlastně takové útoky dějí a co můžeme udělat pro to, abychom se chránili? Je lepší mít peníze ve vlastní peněžence než na burze? Co byste doporučili začátečníkovi, který se snaží orientovat v tomto světě plném rizik?