Jak zjistit, jestli je DeFi projekt bezpečný?
Mě by zajímalo, jak vlastně poznat, jestli je nějaký DeFi projekt opravdu bezpečný. V dnešní době se potkávám s tolika různými projekty, že už si nejsem jistý, na co si dát pozor. Mám pocit, že se stále více rozmáhají podvody a scam projekty, a tak bych chtěl mít lepší přehled o tom, jak rozpoznat ty, které za to opravdu stojí. Co byste doporučili? Je nějaký konkrétní způsob, jak prověřit tým za projektem? Jak důležité jsou audity smart kontraktů a kde se dá zjistit, zda byly skutečně provedeny? A co tokenomika? Jak moc by měl člověk zkoumat distribuci tokenů a případné vestingové období? Taky mě zajímá, zda je dobré sledovat komunitu kolem projektu — jestli jsou aktivní na sociálních sítích nebo třeba na fórech jako je Reddit. Máte nějaké tipy nebo triky na to, co všechno si pohlídat? A co třeba historie projektu, je dobré kouknout i na to, jak dlouho funguje a jestli už někdy neměl nějaké problémy? Prostě by mě zajímalo, jak celkově přistupujete k hodnocení bezpečnosti DeFi projektů. Jak se orientujete v tomhle hektickém světě, abyste minimalizovali rizika a neskončili s prázdnou kapsou? Díky moc za všechny rady!