Charts.cz/Fórum/Jak začít s DeFi, abych mohl vydělat pasivní příjem?

Jak začít s DeFi, abych mohl vydělat pasivní příjem?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít s Decentralizovanými financemi, známý jako DeFi. Zajímá mě to, protože slyším o tom čím dál víc a vypadá to jako skvělá možnost, jak si vytvořit pasivní příjem. Slyšel jsem, že existují různé platformy a protokoly, které umožňují půjčovat si peníze nebo poskytovat likviditu a za to dostávat odměny. Ale kde začít? Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? O jaké kryptoměny by se mělo zajímat, abych mohl investovat do těchto projektů? A je pravda, že to může být riskantní? Mám obavy z podvodů nebo ztráty peněz. Také by mě zajímalo, jaký je minimální vstupní kapitál pro to, abych mohl začít vytvářet nějaký ten pasivní příjem. A co je potřeba mít na paměti ohledně bezpečnosti mých investic? Pokud máte nějaké tipy na konkrétní projekty nebo platformy, které by mi mohly pomoci začít, budu moc vděčný. Děkuji všem za rady!

148 slov
1.5 minut čtení
6. 10. 2024
Renata Štefanová
Renata Štefanová

Takže, pokud chceš začít s DeFi, tady je pár tipů. Nejprv si musíš pořídit nějakou peněženku, třeba MetaMask nebo Trust Wallet, abys mohl interagovat s různýma platformama. Pak se podívej na Ethereum, protože většina DeFi projektů běží na jeho blockchainu. Pak můžeš zkusit něco jako Uniswap nebo SushiSwap na poskytování likvidity, kde ti dají tokeny za to, že zaplníš jejich bazény. Pokud chceš víc pasivní příjem, zkus staking na platforms jako Aave nebo Compound. Ty ti umožní půjčovat si kryptoměny a dostávat odměny. Pozor ale na rizika, jsou tam podvody a hacky, takže buď opatrnej a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Minimální kapitál se může lišit podle platformy, ale klidně začni s pár stovkami dolarů. A hlavně, vždycky si udělej vlastní průzkum a nespoléhej se jen na tipy ostatních.

132 slov
1.3 minut čtení
3. 1. 2025
Roman Netolický
Roman Netolický

Takže, DeFi je fakt zajímavý, ale má to i svoje rizika. Pokud chceš začít, měl bys mít nějaký základní znalosti o kryptoměnách. První krok je pořídit si peněženku, doporučuji třeba Metamask, je to jednoduché a dost rozšířené. Pak si kup nějakou populární kryptoměnu jako ETH nebo USDT, to budeš potřebovat, abys mohl investovat do různých DeFi protokolů.

Když už máš peněženku a nějaké krypto, můžeš zkusit platformy jako Uniswap nebo Aave. Ty ti umožní půjčovat nebo poskytovat likviditu a za to dostávat odměny. Minimální vstupní kapitál záleží na platformě, ale někdy stačí pár desítek dolarů.

Co se týče bezpečnosti, rozhodně buď opatrný a dělej si průzkum, než investuješ. Dneska je spousta podvodů, tak si prověřuj projekty a sleduj komunity. Dobré je mít diversifikované portfolio – nezapomeň na to. Zkrátka začni pomalu a uč se za pochodu.

135 slov
1.4 minut čtení
5. 2. 2025
Miroslav Bezděk
Miroslav Bezděk