Charts.cz/Fórum/Které nové DeFi projekty jsou teď nejzajímavější?

Které nové DeFi projekty jsou teď nejzajímavější?

V posledních měsících jsem si všiml, že DeFi scéna je v neustálém pohybu a objevují se stále nové projekty, které slibují zajímavé možnosti pro investice a pasivní příjem. Přemýšlím, které z těchto projektů by mohly být opravdu přelomové nebo aspoň stojí za pozornost. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má nějaké tipy na nové DeFi platformy či protokoly, které se nedávno objevily a mohly by mít potenciál? Všiml jsem si, že některé projekty nabízejí unikátní funkce, jako je yield farming nebo liquidity mining, ale je těžké se v tom zorientovat. Také bych rád věděl, zda se některé z těchto nových projektů již osvědčily na trhu, nebo jestli jsou spíš jenom na papíře. Co říkáte na bezpečnost těchto nových platforem? Můžete doporučit nějaké konkrétní projekty, které jste sami vyzkoušeli nebo o nich slyšeli od důvěryhodných zdrojů? Jaký máte názor na to, jestli je lepší investovat do zavedenějších projektů, nebo se nebát zkusit něco nového? Rád bych slyšel vaše názory a doporučení, protože ve světě kryptoměn a zejména DeFi se člověk může snadno ztratit.

173 slov
1.7 minut čtení
23. 12. 2023
Luboš Skála
Luboš Skála

Takže, co se týče nových DeFi projektů, určitě se vyplatí kouknout na pár, co teď frčí. Třeba některé z nich mají zajímavé mechanismy pro yield farming a liquidity mining, jako je třeba Aavegotchi nebo Tranchess. Oba projekty jsou relativně nové a už si získaly nějakou reputaci. Myslím, že v DeFi je klíčový faktor bezpečnost. Je dobrý se podívat, jestli prošly auditama a jaká je jejich komunita. Podle mě je fajn mít mix mezi zavedenějšími projekty a těmi novějšími - zkoušet něco nového může být risk, ale taky šance na vyšší výnosy. Rozhodně doporučuji sledovat diskuzní fóra a sociální sítě, tam se často dozvíš hodně užitečných informací od lidí, co ty projekty používají. Hlavní je mít oči otevřené a nenechat se unést hype okolo. Takže klidně zkus něco nového, ale buď opatrný.

131 slov
1.3 minut čtení
6. 1. 2025
Rudolf Vašíček
Rudolf Vašíček

Hele, já teď sleduju pár nových DeFi projektů, co se mi zdaj zajímavý. Například bych zmínil projekt, co se jmenuje Velodrome. Je to jako AMM, ale s nějakýma super funkcema zaměřenýma na efektivitu likvidity a tak. Pak je tu třeba zkSync, což je Layer 2 řešení a jejich DeFi protokoly začínají nabírat slušnou pozornost.

Dál se mi líbí ten nový trend kolem syntetických aktiv, třeba syntetický tokeny na Ethereum. Ty mají potenciál hodně rozšířit možnosti tradingu. Co se týče bezpečnosti, jasně si dej pozor na audity a reputaci týmů – to je zásadní.

Osobně bych šel do kombinace: zkusit pár novinek na menším množství a zároveň mít v portfoliu i zavedenější projekty jako Uniswap nebo Aave. Takže nedělej unáhlený rozhodnutí, ale neboj se experimentovat.

124 slov
1.2 minut čtení
6. 2. 2025
Jaroslava Malečková
Jaroslava Malečková