Můžu si koupit fyzické zlato a vydělat na něm?
Přemýšlím, jestli by bylo rozumné investovat do fyzického zlata. Hrozně mě zajímá, jestli má smysl kupovat zlato jako způsob uchování hodnoty. Zjistil jsem, že zlato má svou historii jako bezpečný přístav v těžkých časech, ale jak je to dnes? Uvažuju o různých způsobech, jak investovat do zlata, ať už jde o zlaté mince, cihly nebo dokonce nějaké zajímavé sběratelské kousky. Myslíte, že je fyzické zlato dobrá investice? Jaké jsou výhody a nevýhody? Co se stane, když se rozhodnu prodat zlato po několika letech? Může mi to přinést nějaký profit nebo ztrátu? A co poplatky za skladování nebo pojištění? Jak to vlastně funguje při prodeji zlata zpět na trhu? Vím, že trh se zlatem může být dost volatilní, takže mě zajímá, jak moc se dá na tomhle trhu vydělat a jestli se vyplatí mít fyzické zlato ve své investiční strategii. Slyšel jsem i o alternativách jako jsou ETFčka na zlato nebo akcie těžařských společností, ale chci vědět hlavně o tom fyzickém zlatu. Máte někdo zkušenosti s investováním do zlata? Je v tom nějaký háček, na který bych si měl dávat pozor?