Kde koupit fyzické zlato a na co si dát pozor?
Zajímalo by mě, kde se vlastně dá koupit fyzické zlato? Vím, že jsou nějaké zlatnické obchody, ale mám pocit, že to není jediné místo, kde bych ho mohl sehnat. Existují snad ještě nějaké specializované investiční společnosti nebo online platformy, které se zabývají prodejem zlata? Jaké máte zkušenosti s nákupem zlata třeba přes internet? Je to bezpečné? A co se týče cen, jak poznám, že neplatím víc než je tržní cena? Už jsem slyšel o různých poplatcích a provizích, takže bych rád věděl, na co si dát pozor při výběru místa na nákup. A co je lepší - koupit si zlaté cihly nebo mince? Je v tom nějaký zásadní rozdíl nebo jde jen o osobní preference? Rád bych také věděl, jestli je dobré mít zlato doma nebo je lepší ho uložit někde ve skladě či bance. Jaké jsou klady a zápory obou možností? Slyšel jsem něco o zajištění proti krádeži, tak mě zajímá, jak to vlastně funguje. Mohli byste mi prosím doporučit některé důvěryhodné zdroje, kde bych mohl zlato koupit a proč právě tyto místa? A nakonec - co když bych zlato chtěl prodat zpět? Jak to funguje a na co si dát pozor při prodeji? Děkuju moc za rady!