Charts.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas koupit NFT?

Kdy je nejlepší čas koupit NFT?

Přemýšlím nad nákupem NFT, ale jsem zmatený ohledně toho, kdy je vlastně nejlepší čas na takovou investici. Slyšel jsem různé názory – někteří lidé tvrdí, že nejlepší je kupovat, když jsou ceny nízké, jiní říkají, že je dobré počkat na vzrůstající trend. Jak to vlastně funguje? Měli bychom sledovat tržní trendy a popularitu konkrétních umělců nebo projektů? Co když se rozhodneme investovat do nového NFT projektu hned na začátku, když ještě není moc známý? Je to riskantní nebo máme šanci na velký zisk? Zaujal mě také názor, že byste měli mít na paměti dlouhodobější perspektivu a ne jen krátkodobé zisky. Jaký je tedy ideální čas na investici do NFT? Je lepší kupovat během poklesu nebo byste měli čekat na „bull run“, kdy ceny letí nahoru? A co když se rozhodneme investovat do NFT za účelem flipu, kdy bychom měli prodávat? To vše mi vrtá hlavou a rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, kdy je ten pravý čas na nákup NFT. Jaké tipy byste mi dali a co všechno bych měl mít na paměti předtím, než se rozhodnu investovat?

179 slov
1.8 minut čtení
17. 6. 2023
Marcela Horálková
Marcela Horálková

Když jde o NFT, je to dost o pocitech a trendech. Spousta lidí radí kupovat, když jsou ceny nízké, ale to ne vždycky funguje. Můžeš mít na začátku super projekt, co pak ztratí na hodnotě. Sleduj umělce a trendy, to je klíčové. Nový projekt může vyletět, ale je to velký risk. Důležitý je dlouhodobější pohled – pokud chceš flipovat, koukej na momenty, kdy je hype, ale pamatuj, že po každém bull runu přichází bear market. Zkrátka, snaž se najít rovnováhu mezi nákupem za dobrou cenu a čekáním na správný moment. Věřím, že s troškou zkušeností a štěstí najdeš ten správný čas.

101 slov
1 minut čtení
10. 8. 2024
Jitka Sládková
Jitka Sládková

To je fakt těžká otázka. Podle mě záleží na tom, co od toho NFT chceš. Když kupuješ do nějakého známějšího projektu, tak možná má smysl čekat na pokles, protože ty ceny se občas dost propadnou a pak se můžeš trefit. Jinak pokud jde o nové projekty, tak to je vždycky risk – můžeš buď vyhrát, nebo prohrát. Někdy se vyplatí koupit hned z kraje, ale máš šanci, že to jde dolů a ty pak lituješ. Sledovat trendy a co se líbí lidem je rozhodně rozumné, ale i tak to může být hodně nepředvídatelné. Taky si myslím, že bys měl mít dlouhodobější pohled na investici. Když čekáš na flip, tak zjisti, kdy je ten správný moment – mnozí říkají, že prodávat při vzestupu je lepší, ale někdy je lepší držet a počkat na ještě víc. Takže v tomhle bych doporučil mít plán a nesnažit se chytat krátkodobé výkyvy bez hlubšího přemýšlení.

150 slov
1.5 minut čtení
13. 10. 2024
Milan Holub
Milan Holub