Jak vybrat nejlepší ETF pro diverzifikaci portfolia?
Jsem na začátku své investiční cesty a hodně jsem slyšel o ETF jako skvělém způsobu, jak diverzifikovat svoje investiční portfolio. Jenže toho je tolik, že nevím, kde začít. Jak vlastně vybrat to nejlepší ETF? Měly by mě zajímat konkrétní sektory, nebo je lepší jít s něčím víc obecnějším? Slyšel jsem o různých typech ETF, jako jsou ty zaměřené na akcie, dluhopisy nebo dokonce komodity, ale nejsem si jistý, co by pro mě mohlo být výhodné. Jak moc se mám soustředit na poplatky a náklady spojené s těmito fondy? Je nějaký rozdíl mezi aktivně spravovanými a pasivními ETF? Potřeboval bych také poradit, jestli je důležité sledovat historickou výkonnost ETF nebo jestli bych měl brát v úvahu i jiné faktory? Jaké další aspekty bych měl zvážit při volbě ETF pro optimalizaci mého portfolia? A co když se rozhodnu investovat do více než jednoho ETF – jak to všechno správně skloubit tak, aby mi to dávalo smysl? Vypadá to jako složitá věc, tak bych byl opravdu rád za jakékoli tipy nebo zkušenosti od těch, kteří už mají v této oblasti něco odinvestováno.