Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší tipy na pasivní příjem s investicemi?

Jaké jsou nejlepší tipy na pasivní příjem s investicemi?

Přemýšlím, jak začít budovat pasivní příjem a investice mi připadají jako skvělý způsob, jak toho dosáhnout. Mám pocit, že je to téma, o kterém se teď hodně mluví, ale nejsem si jistý, kde začít. Rád bych se dozvěděl o různých možnostech, které existují. Například, co si myslíte o investicích do akcií? Jaké akcie by mohly přinést slušný pasivní příjem? Zajímalo by mě také, zda je rozumné investovat do nemovitostí – slyšel jsem různé názory na to, jak náročná může být správa pronajatých bytů a zda se to vyplatí. Co třeba kryptoměny a NFT? Může někdo z vás sdílet zkušenosti s tímto druhem investování? Jaké jsou rizika a výhody? A co se týče podílových fondů nebo ETF, je to dobrá volba pro někoho, kdo chce pasivní příjem bez velkého rizika? Jaká je vaše zkušenost s těmito investicemi? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří už v této oblasti něco zkusili. Co vám fungovalo nejlépe? Jak jste začínali a co byste doporučili někomu, kdo se chce do světa investic teprve pustit?

171 slov
1.7 minut čtení
26. 10. 2021
Věra Buchtová
Věra Buchtová

Jasně, pasivní příjem je super téma. Co se týče akcií, tak dividendy jsou fajn, můžeš zkusit investovat do stabilních firem, co pravidelně vyplácejí. Třeba Coca-Cola nebo nějaké utility. Nemovitosti jsou taky možnost, ale fakt to chce hodně práce, pokud to chceš pronajímat. Můžeš investovat do REITs, což je jednodušší a nemáš s tím takové starosti. Kryptoměny a NFT? To je loterie – jdou nahoru dolů, ale pokud víš, co děláš, můžeš mít úspěch. Jinak podílové fondy a ETF jsou super pro lidi, co nechtějí mít moc práce. Rozložíš riziko a většinou máš slušný výnos. Začni malinko a uč se za pochodu, to ti pomůže. Hlavně si dej pozor na poplatky a nebuď chamtivý.

113 slov
1.1 minut čtení
21. 1. 2025
Jana Janečková
Jana Janečková

S pasivním příjmem to není jednoduchý, ale určitě se to dá zvládnout. Akcie jsou fajn, hlavně ty s pravidelnými dividendami. Například velké firmy jako Coca-Cola nebo Johnson & Johnson často vyplácí slušné dividendy. Co se týče nemovitostí, tam je to na dlouho a správa může být fakt náročná, ale když se to dobře udělá, může to přinést hezké peníze, třeba když koupíš něco na pronájem.

Kryptoměny a NFT jsou víc riskantní. Můžeš hodně získat, ale taky přijít o všechno. Osobně bych do toho šel až po dostatečném prozkoumání trhu. Podílové fondy a ETF jsou super pro začátečníky, protože rozložíš riziko mezi víc investic. Je to pasivní a nemusíš se o to moc starat. Vždycky je dobrý mít plán a vědět, do čeho jdeš. Začni klidně menšími částkami a postupně se rozšiřuj. Hlavní je nezapomínat na to, že investice jsou dlouhodobá hra.

141 slov
1.4 minut čtení
3. 2. 2025
Stanislav Dobeš
Stanislav Dobeš