Jak vlastně fungují audity smart kontraktů?
Zajímalo by mě, jak to vůbec je s audity smart kontraktů. V poslední době jsem slyšel, že jsou důležité pro zabezpečení blockchainových projektů a že mohou odhalit potenciální chyby nebo zranitelnosti v kódu. Ale jak přesně ten proces probíhá? Kdo ty audity provádí a na co se vlastně zaměřují? Je to něco jako běžný audit ve firmě, nebo to má nějaké specifické postupy? Jak dlouho obvykle takový audit trvá a co se stane, když se najde nějaký problém? Může to mít vliv na celý projekt nebo token? A co se stane, když audit dopadne dobře? Ovlivní to nějak důvěru investorů v projekt? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké známé případy, kde audit zachránil projekt od velkého problému, nebo naopak případy, kdy audit selhal a způsobil problémy. Vlastně, jak moc jsou tyto audity důležité pro nováčky, kteří chtějí investovat do kryptoměn? Co bych měl vědět předtím, než se rozhodnu investovat do projektu, který má auditované smart kontrakty? Jaký je vlastně rozdíl mezi externím a interním auditem v této oblasti? Dělají všechny projekty audity, nebo jsou některé takové, které je ignorují? Rád bych získal více informací o tom, jak fungují audity smart kontraktů a proč by měly být pro každého investora důležité.