Zahrnutí drahých kovů do investičního portfolia
Zajímalo by mě, jakým způsobem bych mohl zahrnout drahé kovy do svého investičního portfolia. V poslední době jsem hodně četl o investicích do zlata, stříbra a dalších kovů a přemýšlím, jestli by to bylo dobré rozhodnutí. Mám pocit, že tradiční akcie a kryptoměny jsou sice zajímavé, ale drahé kovy by mohly nabídnout nějakou stabilitu, zvlášť v těchto nejistých časech. Jaké jsou vlastně různé možnosti? Měl bych investovat přímo do fyzického zlata, nebo je lepší jít přes ETF fondy? A co třeba investice do mincí? Existují nějaké tipy na to, co sledovat, když vybírám, do čeho investovat? Taky by mě zajímalo, jak velký podíl by měly drahé kovy tvořit v mém portfoliu. Myslím tím, že mám určité procento alokované na akcie a kryptoměny a teď bych rád věděl, jestli bych měl přidat třeba 10 nebo 20 procent na drahé kovy. A je třeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti pro investování do těchto komodit? Slyšel jsem také, že ceny kovů mohou být dost volatilní, tak jak se na tohle dívat z dlouhodobého hlediska? Mohli byste mi poradit, kde začít nebo na co se zaměřit při výběru a plánování této části investiční strategie?