Charts.cz/Fórum/Sledujete nějaké trendy v NFT, které by mohly vzbudit zájem investorů?

Sledujete nějaké trendy v NFT, které by mohly vzbudit zájem investorů?

V poslední době mě velmi zajímají NFT a to, jak se vyvíjejí na trhu. Vidím, že se objevuje spousta nových projektů a trendů, které by mohly být pro investory zajímavé. Například v poslední době se hodně mluví o tzv. "utility NFTs", které dávají majitelům nějaké výhody nebo přístup k exkluzivnímu obsahu či službám. Myslíte si, že tento typ NFT může přitáhnout větší pozornost investorů, než klasické digitální umění? Další věc, co mě fascinuje, je propojení NFT s metaverzem. Jak vidíte budoucnost NFT v souvislosti s virtuálními světy a jejich komerčními možnostmi? Je to něco, co byste považovali za dobrou investici? A co takové projekty jako "play-to-earn" hry? Jsou podle vás investice do herních NFT něco, co se vyplatí? Jaké máte zkušenosti s tímto trhem? Všiml jsem si také nárůstu zájmu o NFT zaměřené na ekologii a udržitelnost, což mě osobně zaujalo. Mohlo by to přitáhnout nové investory a vyvolat větší zájem o samotné technologie a jejich využití pro dobrou věc? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, jaké trendy sledujete vy a do čeho plánujete investovat v oblasti NFT. Jaký máte názor na dlouhodobou hodnotu NFT a jak si myslíte, že se trh bude vyvíjet v příštích měsících nebo letech?

202 slov
2 minut čtení
3. 9. 2024
Renata Horálková
Renata Horálková

Jo, sleduju to a myslím, že utility NFTs mají fakt velký potenciál. Když majitel získá nějaké výhody nebo přístup k exkluzivnímu obsahu, tak je to pro investory lákavější než jen koukat na obrázek. Metaverse je další věc, co se hodně rozvíjí. Propojení NFT s virtuálními světy může vytvořit nové obchodní příležitosti, třeba s virtuálními pozemky nebo komerčními aktivitami. Co se týče play-to-earn her, tak to vypadá jako dobrý směr, protože lidi mají rádi hry a ještě si na tom mohou vydělat. Investice do herních NFT se mi zdají perspektivní, ale určitě je potřeba mít přehled o tom, které projekty jsou kvalitní. Zajímavé je i to ekologické zaměření. Může to fakt přitáhnout nové investory, když se spojí technologie s udržitelností. Dlouhodobě si myslím, že NFT neodejdou, ale bude záležet na tom, jak se trh vyvine a jak se přizpůsobí změnám v poptávce. Takže jo, rozhodně je na co koukat.

148 slov
1.5 minut čtení
23. 10. 2024
Petra Navrátilová
Petra Navrátilová

Mám pocit, že utilitární NFT mají velký potenciál. Přinášejí něco víc než jen umění, dávají lidem možnost zapojit se do komunit a získat exkluzivní výhody. To by mohlo přitáhnout širší publikum, nejen sběratele. Metaverse je další velké téma, myslím, že propojení NFT s virtuálními světy je budoucnost. Jakmile se to rozjede, tak budou komerční možnosti obrovské. Co se týče "play-to-earn" her, tam vidím hodně příležitostí, ale i rizik. Některé hry už teď mají slušnou základnu a investice do herních NFT by se mohly vyplatit, pokud si vybereš správně. Ekologické a udržitelné projekty jsou taky zajímavé, obzvlášť teď, když se víc lidí zajímá o životní prostředí. To by mohlo oslovit nové investory a udělat z NFT něco víc než jen spekulaci. Dlouhodobě si myslím, že trh bude růst, ale bude to závislé na inovacích a regulacích. Takže jo, zajímavé časy před námi!

141 slov
1.4 minut čtení
9. 1. 2025
Viktor Trnka
Viktor Trnka