Jak začít s kryptoměnami, pokud mám tradiční investice?
Zdravím všechny ve fóru, chtěl bych se zeptat, jak to vlastně funguje, když už mám nějaké tradiční investice a teď přemýšlím o tom, že bych se pustil do světa kryptoměn. Mám na mysli akcie, nějaké podílové fondy a možná i pár investic do nemovitostí. Mám obavy, že kryptoměny jsou příliš rizikové a vůbec nevím, jak začít. Jaké jsou vaše zkušenosti? Myslíte si, že je lepší investovat malé částky nebo rovnou větší suma? A co se týče burz a peněženek, jaké byste doporučili pro začátečníka? Je dobré mít nějakou znalost technologií nebo je to všechno už tak jednoduché, že to zvládne každý? A co bezpečnost? Dneska slyším tolik příběhů o hacknutí a ztrátách peněz. Jak se vlastně chránit před podvody a ztrátou investic? Zajímalo by mě taky, jestli je důležité sledovat trendy v kryptosvětě nebo stačí mít nějaký základní přehled. Co si myslíte o různých typech kryptoměn? Je lepší zaměřit se na Bitcoin nebo rozložit investice mezi více altcoinů? Jak dlouho trvá, než se dá něco vydělat a má smysl vůbec investovat do kryptoměn, když už mám zabezpečenou tradiční část portfolia? Každý názor a doporučení by mi opravdu pomohlo. Díky moc!