Jak začít investovat do kryptoměn a co si mám pohlídat?
Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do kryptoměn. Nikdy jsem to nedělal a přiznám se, že nevím, kde začít. Je tu tolik různých měn jako Bitcoin, Ethereum nebo nějaké altcoiny, ale jak vybrat tu správnou? A co vlastně potřebuji k tomu, abych mohl investovat? Musím mít nějakou speciální peněženku na kryptoměny nebo to jde i bez ní? A co burzy? Na které bych měl obchodovat a jak si ověřit, že jsou bezpečné? Mám se bát podvodů, nebo jak poznat, jestli je nějaká burza důvěryhodná? A co všechno bych měl sledovat, než udělám svůj první krok? Jsou nějaké tipy, které by mi mohly pomoci minimalizovat riziko? Slyšel jsem, že volatilita kryptoměn je obrovská, takže jak si vlastně nastavit rozpočet na investice a co dělat, když cena nějaké měny začne prudce klesat? Je lepší investovat do několika různých měn nebo se soustředit jen na jednu? A co danění těchto investic? Musím se obávat nějakých daňových povinností při prodeji kryptoměn? Byl bych vděčný za všechny rady a zkušenosti, protože si opravdu nejsem jistý tímto novým světem financí.