Co vlastně jsou NFT a proč by měly zajímat investory?
Nedávno jsem slyšel hodně povídat o NFT, ale stejně mi to není úplně jasné. Co vlastně ta zkratka NFT znamená? Je to něco jako kryptoměny, nebo je to úplně jiný fenomén? Jak to funguje, a co dělá tyto digitální tokeny tak atraktivní? Viděl jsem, že lidé prodávají obrázky nebo videa za miliony a já se ptám, proč by někdo utratil tolik peněz za něco, co si může stáhnout zdarma? Je v tom nějaká skutečná hodnota, nebo je to jen bublina, která praskne? A proč by měly NFT zajímat investory? Jsou tam nějaké příležitosti pro zisk, nebo je to spíš hazard než investice? Jaké jsou hlavní výhody investování do NFT ve srovnání s tradičními investicemi jako jsou akcie nebo nemovitosti? Myslíte si, že NFT mají budoucnost a mohou ovlivnit trh s uměním nebo sběratelskými předměty? Zajímalo by mě také, jak začít s investováním do NFT. Je to složité, nebo to zvládne každý? Co všechno bych měl vědět předtím, než se do toho pustím? Jaké jsou rizika a na co si dát pozor? Mohli byste mi pomoci pochopit tento nový trend a říct mi, co si o tom všichni myslíte?