Co dělat, když mám podezření na nesprávný smart kontrakt?
Narazil jsem na situaci, která mě docela znepokojuje. Jsem investorem v oblasti kryptoměn a nedávno jsem se setkal s určitým smart kontraktem, který mi připadá podezřelý. Možná jsem příliš paranoidní, ale mám pocit, že něco není v pořádku. Dostal jsem se k tomu, když jsem zkoumal různé projekty a najednou mi došlo, že některé informace o kontraktu nejsou úplně jasné. Jak mám vlastně postupovat, když mám takové podezření? Měl bych se snažit kontaktovat tým za tímto projektem a zeptat se jich na detaily? Co když mi neodpoví nebo se budou vymlouvat? Je možné, že by smart kontrakt mohl být nějakým způsobem zmanipulován nebo napaden? Chtěl bych vědět, jestli existují nějaké nástroje nebo metody, jak ověřit správnost a důvěryhodnost smart kontraktů. Jaké kroky bych měl podniknout pro ochranu svých investic? Je tu někdo, kdo měl podobnou zkušenost? Jak jste to řešili? Mám obavy z toho, že bych mohl přijít o peníze nebo se dostat do problémů kvůli špatně napsanému smart kontraktu. Jaké varovné signály bych měl sledovat a co všechno si pohlídat při investování do těchto technologií? Jak se vlastně dá zjistit, zda je smart kontrakt auditovaný a od koho? Je jasné, že v kryptosvětě je to všechno hodně rychlé a nevyzpytatelné, takže každá rada by byla velmi vítaná. Díky moc za pomoc.