Charts.cz/Fórum/Které altcoiny mají šanci ožít v příštím býčím trhu?

Které altcoiny mají šanci ožít v příštím býčím trhu?

Už se pomalu začínáme připravovat na další býčí trh a já se nemůžu zbavit myšlenky, které altcoiny by mohly zazářit, až se to stane. Mám na mysli především ty projekty, které teď možná nejsou v popředí zájmu, ale mají solidní základy a komunitu. Je jasné, že Bitcoin a Ethereum jsou stálice, ale co ty méně známé altcoiny? Zamýšlím nad tím, které z nich by mohly využít nadcházejícího růstu a otočit své osudy. Existují nějaké konkrétní projekty, které byste doporučili sledovat? Třeba nějaké, které se zaměřují na DeFi nebo NFT? Jaké máte tipy na altcoiny, které mají potenciál k rychlému zhodnocení? A co třeba nové technologie nebo inovace v blockchainu, které by mohly ovlivnit trh? Jak je to s jejich týmy a plány do budoucna? Myslím, že je důležité vědět, co za projektem stojí. Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a uživatelů ohledně toho, co si myslí o aktuálním vývoji na trhu. Jaké faktory berete v potaz při výběru altcoinů pro investice?

161 slov
1.6 minut čtení
9. 1. 2025
Roman Sedláček
Roman Sedláček

Několik altcoinů bych určitě doporučil mít na radaru. Například Cardano je teď na vzestupu, má slušný tým a plány na rozvoj DeFi a smart kontraktů. Pak je tu Solana, která se ukazuje jako rychlá a levná platforma pro dApps a NFT, což by mohlo přitáhnout další investory. Určitě bych se podíval i na Polkadot, má unikátní technologie pro interoperability mezi blockchainy. Také Chainlink by mohl mít stále silnou pozici díky svým oracle službám, které se používají ve spoustě projektů. Myslím, že je dobré sledovat projekty, které mají aktivní komunitu a jasnou vizi do budoucna. Vždycky je dobrý podívat se na roadmapu a co tým plánuje. Taky sledujte zprávy okolo regulací a nových trendů jako metaverse nebo play-to-earn, tam by mohla být budoucnost. Investice do altcoinů jsou samozřejmě rizikové, takže je lepší mít diversifikované portfolio.

134 slov
1.3 minut čtení
21. 1. 2025
Jindřiška Kašparová
Jindřiška Kašparová

Když se dívám na altcoiny, co by mohly ožít, tak mi naskakují některé projekty, které mají slušný základ a komunitu. Například Solana v poslední době získává na popularitě, hlavně díky rychlosti a nízkým poplatkům. Potom je tu Avalanche, což je další platforma pro DeFi, která má solidní vývojáře a plány do budoucna. Z NFT se mi líbí projekt Flow, protože má dobré zázemí a zaměřuje se na velké značky.

Důležité je také sledovat týmy za projekty – jestli mají zkušenosti a nějaké úspěchy za sebou. Kromě toho bych nezapomínal na projekty, které se snaží řešit škálovatelnost jako Polygon nebo Cosmos.

Taky je fajn mít na paměti různé inovace v blockchainu, jako je interoperability mezi řetězci. To může dost ovlivnit trh. Celkově je dobré sledovat trendy v DeFi a NFT, ale i tradiční projekty, co se snaží přinést nové technologické řešení. Při investicích koukám na to, jaký má projekt tým, jaký problém řeší a jestli má nějakou reálnou užitečnost.

156 slov
1.6 minut čtení
5. 2. 2025
Jindřich Šindelář
Jindřich Šindelář