Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn a NFT?

Jak začít investovat do kryptoměn a NFT?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít s investováním do kryptoměn a NFT? Je to pro mě úplně nová oblast a vůbec nevím, kde začít. Slyšel jsem hodně o bitcoinu a dalších altcoinech, ale jaký je nejlepší způsob, jak se do toho dostat? Potřebuji nějakou speciální peněženku na kryptoměny, nebo si vystačím s nějakou aplikací? A co ty NFT? Jak to vlastně funguje a jak se do nich dá investovat? Je lepší kupovat už hotové NFT, nebo zkusit tvořit vlastní? Zajímalo by mě, jestli je to rizikové a na co si mám dát pozor. Hlavně bych nechtěl přijít o peníze. Také bych rád věděl, jestli je dobré začít s menšími částkami nebo rovnou většími investicemi. Jaké jsou vaše zkušenosti, co doporučujete jako první krok? Děkuju za všechny rady a tipy.

130 slov
1.3 minut čtení
16. 5. 2024
Kateřina Odehnalová
Kateřina Odehnalová

Na začátek si najdi nějakou burzu jako Coinbase nebo Binance, tam si zaregistruj účet. Budeš potřebovat peněženku, ale většina burz má svoje integrovaný, což je pro začátek v pohodě. Doporučuji si stáhnout nějakou mobilní peněženku jako Trust Wallet nebo Metamask, když budeš chtít nakupovat NFT nebo posílat kryptoměny.

Když se pustíš do NFT, mrkni na platformy jako OpenSea nebo Rarible. Můžeš koupit hotový NFT, což je asi jednodušší než tvořit vlastní, pokud nemáš nějaké skvělé nápady nebo umělecké dovednosti. Je to dost rizikový, protože trh s NFT je dost volatilní a ceny můžou hrozně skákat.

Začni radši s menšími částkami, abys nemusel hned riskovat velké peníze. Uč se postupně a sleduj trh. Důležitý je mít oči otevřený a dávat pozor na podvody a scam projekty. Dobré je mít i nějaký plán a nedávat do toho všechny úspory. Držím palce!

137 slov
1.4 minut čtení
16. 4. 2022
Bohumil Mašek
Bohumil Mašek

Tak začít s kryptoměnami a NFT může vypadat jako velká výzva, ale je to vlastně docela jednoduché. Nejprve si vyber nějakou burzu, třeba Coinbase nebo Binance. Ty ti umožní nakupovat a prodávat různé kryptoměny jako Bitcoin, Ethereum a další. Budeš potřebovat peněženku – můžeš začít s mobilní nebo online peněženkou, ale pokud to myslíš vážně, doporučuji hardwarovou peněženku pro větší bezpečnost.

Co se týče NFT, tak to jsou digitální tokeny, které reprezentují vlastnictví nějakého digitálního díla. Můžeš je koupit na platformách jako OpenSea nebo Rarible. Můžeš si koupit už hotové NFT nebo zkusit vytvořit vlastní, ale to chce nějaký čas a úsilí.

Riziko je obrovské, takže buď opatrný, hlavně s investicemi. Zkus začít s menšími částkami, abys zjistil, jak to funguje. Je dobré se vzdělat – sleduj fóra, čti články a poslouchej podcasty o kryptoměnách a NFT. Taky si dej pozor na podvody a scam projekty. Drž se základních pravidel a ujisti se, že víš, do čeho investuješ.

158 slov
1.6 minut čtení
5. 8. 2022
Barbora Koudelková
Barbora Koudelková