Jakou kryptoměnu si mám koupit jako začátečník?
Koukám na kryptoměny už nějakou dobu a říkám si, že bych do toho chtěl konečně skočit. Ale co si vybrat? Je tolik různých mincí a tokenů, že se mi z toho točí hlava. Vím, že Bitcoin je taková ta klasika, ale zase slyšel jsem, že jsou i jiné alternativy, které by mohly být lepší pro začátečníka. Třeba Ethereum nebo nějaké stablecoiny? A co DeFi projekty, ty asi nejsou úplně pro mě, když s tím začínám. Jak vlastně fungují decentralizované finance? Myslíte, že by měl člověk začít s něčím menším a riskantnějším, nebo radši jít do něčeho stabilnějšího? A zajímalo by mě taky, jaké jsou poplatky spojené s nákupem kryptoměn. Je to složité? Jaký je nejlepší způsob, jak nakoupit kryptoměny? Mám se registrovat na nějaké burze, nebo radši použít nějakou aplikaci? Pokud ano, kterou byste doporučili? Chtěl bych taky vědět, kolik bych měl do toho investovat jako začátečník. Je rozumné začít třeba s pár stovkami korun a pak postupně přidávat? A co bezpečnost – jak zabezpečit své investice před hackery a podvody? Hrozně moc otázek a nevím, kde začít. Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, co vám pomohlo při prvním nákupu kryptoměn a jak jste se rozhodovali, kterou si pořídit. Děkuji za jakékoli rady!