Charts.cz/Fórum/Jak začít s kryptoměnami pro úplné začátečníky?

Jak začít s kryptoměnami pro úplné začátečníky?

Zajímám se o kryptoměny, ale vůbec nevím, jak začít. Slyšel jsem, že je to skvělý způsob, jak investovat a možná i vydělat nějaké peníze, ale pro mě je to naprosto nový svět. Co vlastně potřebuji k tomu, abych mohl začít investovat do kryptoměn? Jaké jsou první kroky? Mám si stáhnout nějakou aplikaci nebo si vytvořit účet na burze? A co je to vlastně ta peněženka, o které všichni mluví? Jak mám vybrat tu správnou? Jsou nějaké konkrétní kryptoměny, které byste doporučili na začátek, nebo bych měl rovnou investovat do Bitcoinu? Jak je to s poplatky za obchodování a je to složité? Mám se bát podvodů nebo ztráty peněz? Jak mohu bezpečně chránit své investice? A co NFT, má to smysl také pro začátečníky? Doufám, že mi někdo poradí, protože jsem opravdu zmatený a nevím, kde začít. Díky moc za jakékoli rady!

141 slov
1.4 minut čtení
13. 12. 2023
Olga Vaňková
Olga Vaňková

Takže, pokud chceš začít s kryptoměnami, tady je pár tipů. Nejprve si musíš vybrat burzu, kde budeš nakupovat a prodávat. Populární jsou třeba Binance nebo Coinbase. Zaregistruj se, ověř si účet a pak můžeš začít. Ale nezapomeň, že burzy si berou poplatky za transakce, takže to je dobrý vědět dopředu.

Co se týče peněženek, tak ty slouží k uchovávání tvých kryptoměn. Můžeš mít online peněženku (na burze) nebo offline peněženku (hardwarovou, což je bezpečnější). Pro začátek můžeš zkusit online peněženku, ale jak začneš mít větší částky, radši přejdi na hardwarovou.

Pokud jde o kryptoměny, Bitcoin je asi nejlepší volba pro začátečníka. Ale můžeš zkusit i Ethereum nebo nějaké stablecoiny, které jsou méně riskantní. Co se týče NFT, pokud tě to zajímá, zkus se na to podívat víc, ale pro začátek to asi není nutné.

Bacha na podvody! Důležité je neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit. A bezpečnost je klíčová - používej silné heslo a dvoufaktorovou autentizaci.

Přesně takhle to je - hodně štěstí!

160 slov
1.6 minut čtení
6. 12. 2024
Renata Kopalová
Renata Kopalová

No tak, začít s kryptoměnama je fakt v pohodě. První věc, co udělej, je vybrat si burzu, kde si založíš účet. Doporučuju třeba Coinbase nebo Binance – jsou jednoduchý a mají dobrý reputace. Pak si budeš muset udělat peněženku. To je místo, kde budeš uchovávat své kryptoměny. Můžeš zvolit softwarovou peněženku na telefonu nebo hardwarovou, která je bezpečnější, ale dražší.

Co se týče kryptoměn, Bitcoin je dobrý start, protože má největší stabilitu a rozpoznatelnost. Ale můžeš zkusit i Ethereum nebo nějakou altcoin jako Cardano nebo Solana – ty maj potenciál taky.

Poplatky za obchodování se liší podle burzy, tak na to koukni. Mysli na to, že kryptoměny jsou volatilní, takže si dej pozor a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit.

O podvodech se bacha dávej – je jich dost! Vždycky si ověřuj projekty a neinvestuj do něčeho, co ti přijde podezřelý.

A co NFT? To už je jiná liga, ale pokud tě to zajímá a máš na to čas a chuť, proč ne? Ale pro začátek bych se soustředil na klasický krypto. Drž se a hodně štěstí!

176 slov
1.8 minut čtení
2. 11. 2024
Denisa Doleželová
Denisa Doleželová