Charts.cz/Fórum/Jak mohu začít vydělávat pasivně s Bitcoinem?

Jak mohu začít vydělávat pasivně s Bitcoinem?

Přemýšlím, jak bych mohl začít vydělávat nějaké peníze pasivně s Bitcoinem. Vím, že lidé mluví o různých způsobech, jak na tom vydělat, ale mám pocit, že se v tom trochu ztrácím. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené metody nebo strategie, které by mě mohly nasměrovat správným směrem. Například slyšel jsem o stakingu a lendingu, ale nejsem si úplně jistý, jak to funguje a jestli je to pro mě to pravé. Mohli byste mi prosím vysvětlit, jak tyto metody fungují? Je to opravdu tak jednoduché, nebo je tam nějaká skrytá úskalí, na která si musím dávat pozor? Také by mě zajímalo, zda jsou nějaké platformy nebo služby, které doporučujete pro tyto typy investic. A co volatilita Bitcoinu? Jak moc bych měl brát ohled na to, že jeho cena může hodně kolísat? Myslíte si, že je lepší investovat menší částky pravidelně nebo jednorázově větší část? Rád bych znal i vaše názory na to, kolik času bych měl do toho investovat a jestli se dá říct, kolik peněz se dá takto reálně vydělat. Dost lidí říká, že pasivní příjem z kryptoměn je budoucnost, ale nevím, jestli to není jen další bublina. Měli byste nějaké rady nebo tipy pro někoho, kdo začíná a chce se naučit víc o pasivním příjmu s Bitcoinem?

209 slov
2.1 minut čtení
8. 1. 2025
Martin Beneš
Martin Beneš

Takže, pasivní příjem s Bitcoinem můžeš získat různými způsoby. Staking je fajn, ale spíš pro altcoiny než pro Bitcoin, protože ten ve své podstatě není proof-of-stake. Je to spíš o tom, že si koupíš nějakou měnu, která nabízí staking a pak to necháš ležet, dokud ti to nevydělává. Lending je další varianta – půjčuješ svoje Bitcoiny ostatním a dostáváš úroky. Tady si dej pozor na platformy, najdi renomované jako BlockFi nebo Celsius, ale i tak to má svá rizika.

Co se týká volatility, tak to je velký faktor. Cena Bitcoinu skáče nahoru a dolů jako blázen a to může ovlivnit tvůj pasivní příjem. Mnoho lidí doporučuje investovat pravidelně menší částky (nebo DCA), aby ses vyhnul těm velkým výkyvům.

Co se týče času, zas tolik času to nebere, víc je to o sledování trhů a strategií. Případně si můžeš nastavit automatizované investice na některých platformách. Kolik se dá vydělat? To fakt záleží na tom, jak moc jsi ochotný riskovat a co všechno uděláš; někteří lidé dělají slušný příjem, jiní prodělávají. Takže buď opatrnej a raději si udělej víc průzkumu než skočíš do toho po hlavě.

184 slov
1.8 minut čtení
12. 9. 2024
Lenka Pechová
Lenka Pechová

Je fajn, že chceš investovat do Bitcoinu a hledáš pasivní příjem. Staking a lending jsou super možnosti, jak na tom vydělat. U stakingu vlastně držíš kryptoměnu, která podporuje proof of stake, což znamená, že ti za to platforma platí nějaké úroky. Jenže ne všechny kryptoměny to podporují, takže si dej pozor na to, co vybereš. Lending je o tom, že půjčuješ své Bitcoiny ostatním a dostáváš úrok za půjčenou částku. Ale i tady jsou rizika – musíš vědět, komu půjčuješ a zvolit správnou platformu.

Co se týče platforem, můžeš zkusit třeba BlockFi nebo Celsius pro lending. U stakingu zkus něco jako Binance nebo Kraken. Ale pamatuj si – volatilita Bitcoinu může být dost šílená, takže když cena spadne, může to ovlivnit tvůj pasivní příjem.

Investovat pravidelně menší částky je asi lepší než jednorázově hodit velký obnos. Zmírňuješ tím riziko volatility. Časově to není náročné, stačí se občas podívat na trhy a spravovat své investice.

A nakonec ohledně očekávání zisků – reálně můžeš získat pár procent ročně, ale počítej s tím, že to není žádný zázrak a je to spíš dlouhodobější hra. Nechci tě odrazovat, ale crypto svět není bez rizika, tak buď opatrný. Hodně štěstí!

192 slov
1.9 minut čtení
8. 7. 2024
Pavel Beneš
Pavel Beneš