Jaké akcie se vyplatí mít v portfoliu pro stabilní výnos?
Přemýšlím nad tím, jaké akcie by mohly být dobrým základem pro mé investiční portfolio, abych měl jistotu nějakého stabilního výnosu. V poslední době se hodně mluví o různých akcích, ale já bych chtěl vědět, které konkrétní společnosti nebo sektory by mohly přinášet pravidelný příjem a zároveň mít menší volatilitu. Je lepší zaměřit se na velké zavedené firmy, nebo se podívat na menší růstové společnosti, které mají potenciál? Zajímalo by mě také, jestli byste doporučili nějaké dividendové akcie, protože pasivní příjem je pro mě důležitý. Myslím si, že kombinace stabilních a růstových akcií by mohla být ideální, ale nevím, jak to správně poskládat. Jaký máte názor na technologické firmy vs. tradiční odvětví jako energetika nebo zdravotnictví? A co třeba investice do ETF? Myslíte si, že je to rozumný způsob jak diverzifikovat a zároveň mít stabilitu? Případně pokud máte nějaké konkrétní tipy na akcie nebo ETF, které se vám osvědčily a které byste doporučili pro někoho, kdo hledá spolehlivý výnos bez zbytečného rizika, budu moc rád za jakoukoli radu.