Proč bych měl diverzifikovat své NFT investice?
Přemýšlel jsem o tom, jak investice do NFT mohou být zajímavou příležitostí, ale zároveň mě napadlo, jestli je opravdu rozumné vsadit všechno na jednu kartu. Zajímalo by mě, proč se vlastně doporučuje diverzifikovat investice do NFT a co všechno to obnáší. Když si vezmu, že trh s NFT je tak dynamický a plný různých projektů, není to trochu riskantní? Jaké jsou vlastně výhody, když se rozhodnu investovat do různých typů NFT? Mohlo by mi to pomoci ochránit moje peníze v případě, že jeden z mých projektů nevyjde? A co když se mi podaří najít nějaké vzácné NFT, měl bych na to spoléhat jako na hlavní zdroj příjmu? Jakou roli hraje diverzifikace v ochraně před volatilním trhem s kryptoměnami? Co říkáte na to, že investice do umění, herních předmětů nebo vlastnictví pozemků v metaverse mohou mít různé úrovně rizika a potenciální návratnosti? Je lepší mít malý podíl ve více projektech než velký podíl jen v jednom? Odpovědi na tyto otázky mě moc zajímají a doufám, že mi pomohou lépe pochopit celou problematiku diverzifikace v investování do NFT.