Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do nemovitostí, když nemám moc peněz?

Jak začít investovat do nemovitostí, když nemám moc peněz?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít investovat do nemovitostí, když mám docela omezený rozpočet. Vím, že mnoho lidí říká, že investice do realit jsou skvělý způsob, jak vytvořit pasivní příjem a zhodnotit své finance, ale co dělat, když mám jen pár tisíc? Myslím, že klasické koupě nemovitostí jsou mimo moje možnosti, protože ceny bytů a domů jsou teď opravdu vysoké. Je vůbec možné investovat do nemovitostí bez velkého kapitálu? Narazil jsem na pojmy jako crowdfunding v realitách, ale nejsem si jistý, jak to funguje a jestli je to pro mě. Mohu také zvažovat spoluvlastnictví nebo nějaké alternativní přístupy? Jaké máte zkušenosti s těmito možnostmi? A co třeba investice do REITs, má to smysl? Mám pocit, že bych mohl využít i nějakou strategii typu "buy and hold", ale opravdu nevím, jak začít. Jaké jsou další tipy a triky pro někoho jako já, kdo se chce pustit do světa nemovitostí, ale nemá k dispozici velký balík peněz? Děkuji za jakoukoli radu.

159 slov
1.6 minut čtení
10. 11. 2024
Milada Tomešová
Milada Tomešová

Investování do nemovitostí s omezeným rozpočtem je určitě možné, i když to může znít složitě. Začněme crowdfundingem v realitách – to je fajn způsob, jak se zapojit bez nutnosti mít miliony. Můžeš investovat malé částky do projektů a získat podíl na ziscích. Spoluvlastnictví je další možnost, kde se domluvíš s někým, kdo má víc peněz, a společně koupíte nemovitost. Taky jsou tu REITs, což jsou realitní investiční trusty, kde můžeš koupit akcie a podílet se na ziscích z pronájmu a prodeje bez koupě fyzické nemovitosti. Co se týče „buy and hold“ strategie, můžeš začít třeba s malými nemovitostmi nebo byty v oblastech, kde ceny nejsou tak vysoké. Zvažuj i opravy nemovitostí a jejich následný pronájem – může to být skvělý způsob, jak zvýšit hodnotu investice. A nakonec – vzdělávej se, sleduj trh, a neboj se zeptat zkušenějších investorů na rady. Držím palce!

142 slov
1.4 minut čtení
23. 10. 2024
Štěpán Kysela
Štěpán Kysela

Jo, investování do nemovitostí s malým rozpočtem je těžký, ale jde to. Crowdfunding je dobrá cesta, kde můžeš investovat pár tisíc a dostávat podíl na výnosech z větších projektů. Spoluvlastnictví taky funguje, můžeš se domluvit s někým a koupit třeba byt společně. REITs jsou super, protože kupuješ akcie realitních společností a nemusíš mít fyzickou nemovitost. Je to vlastně jako investovat do akcií, ale ve světě nemovitostí. Pokud jde o strategii „buy and hold“, můžeš začít hledat levnější nemovitosti k pronájmu, ideálně v oblastech, kde se ceny zvedají. Vždycky si dej pozor na lokalitu a trh. A nezapomeň se vzdělávat, číst články, sledovat videa a hodnotit rizika. Takže ano, i s málem se dá začít. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
30. 1. 2025
Soňa Růžičková
Soňa Růžičková