Jaká jsou hlavní rizika investování do DeFi projektů?
Zajímá mě, jaké jsou takové klíčové rizika, na která bych si měl dát pozor, pokud uvažuju o investování do decentralizovaných financí, známých jako DeFi projekty. Slyšel jsem, že tyto projekty nabízejí zajímavé příležitosti k zisku, ale zároveň s tím přichází i spousta potenciálních problémů. Co třeba bezpečnost? Jak moc je důležité věnovat pozornost smart kontraktům a jejich auditu? Mám obavy, že by mohlo dojít k hackům nebo ztrátě fondů. Jak se dá vůbec zjistit, které projekty jsou důvěryhodné a které ne? Dále mě zajímá volatilita trhu – jak moc by mi mělo vadit, že hodnota aktiv může dramaticky kolísat během krátké doby? Existují také nějaké regulace nebo právní otázky spojené s DeFi, o kterých bych měl vědět? A co likvidita? Jak bych měl přistupovat k situaci, kdy chci rychle prodat své investice? Je to v DeFi snadné, nebo se mohu dostat do problémů s tím, že mi nikdo moje aktiva nekoupí? Jak moc bych měl být opatrný a jaká je nejlepší strategie pro minimalizaci rizik? Rád bych slyšel názory těch, kteří mají zkušenosti s investováním do DeFi projektů. Děkuji!