Charts.cz/Fórum/Jaké nástroje a aplikace doporučujete pro sledování trendů na realitním trhu?

Jaké nástroje a aplikace doporučujete pro sledování trendů na realitním trhu?

Zajímalo by mě, jaké konkrétní nástroje nebo aplikace používáte pro sledování trendů na realitním trhu? Čím se vlastně řídit, když chci mít přehled o cenách nemovitostí, nabídkách a poptávce? Rád bych věděl, jestli existují nějaké speciální platformy, které by mi mohly pomoci lépe porozumět tomu, co se na trhu děje. Jaké funkce by takové nástroje měly mít, abych mohl získat co nejlepší přehled o vývoji cen v různých lokalitách? Zajímá mě i to, jak moc jsou tyto informace aktuální a zda se dají využít pro dlouhodobé investiční strategie. Také bych rád slyšel názory na to, jestli je lepší sledovat trendy prostřednictvím specializovaných webů, nebo zda existují užitečné mobilní aplikace. A co třeba sociální sítě nebo fóra? Můžou být užitečné pro získání informací a tipů od ostatních investorů? Jak to máte vy? Jak často sledujete trendy a co vám nejvíc pomáhá v rozhodování o investicích do realit? Děkuji za vaše tipy a rady!

152 slov
1.5 minut čtení
2. 2. 2024
Irena Kovářová
Irena Kovářová

Sledovat trendy na realitním trhu může být fakt oříšek, ale existuje pár nástrojů, co mi pomáhají. Určitě bych doporučil weby jako Sreality nebo Bezrealitky, kde se dá najít nabídka nemovitostí a ceny. Mám taky rád aplikace jako Tricount pro sledování nákladů a investic. Co se týče trendů, Zillow nebo Realtor.com jsou super pro porovnání cen v různých lokalitách, i když jsou spíš zahraniční.

Důležitý je taky sledovat místní fóra nebo Facebook skupiny zaměřený na realitní investice, tam se dozvíš hodně z první ruky. Často tam lidi sdílejí tipy a zkušenosti, co se týče cen a poptávky. Jinak je dobrý mít na paměti, že informace by měly být co nejaktuálnější – ideálně týdně kontrolovat novinky a změny. Když investuju dlouhodobě, tak si dělám i vlastní analýzy trendů na základě těchto dat.

Osobně sleduju tyhle věci skoro každý den, abych měl přehled. Takže se nebojte zkoušet různý platformy a najít to, co vám sedí!

153 slov
1.5 minut čtení
7. 2. 2025
František Duchoň
František Duchoň

Pro sledování trendů na realitním trhu doporučuji pár nástrojů, které fakt dobře fungují. Zkus třeba weby jako Sreality nebo Bezrealitky, tam máš přehled o cenách a nabídce v různých lokalitách. Můžeš si tam nastavit filtry podle svých potřeb, což je super. Další možností jsou aplikace jako Trikolo nebo Realitní trh - ty mají funkce pro sledování cenových trendů a porovnání lokalit.

Sociální sítě jako Facebook nebo LinkedIn můžou taky posloužit, najdeš tam skupiny zaměřený na realitní investice, kde se lidi dělí o zkušenosti a tipy. Fóra jako Idnes nebo Živě mají sekce o investicích do nemovitostí, kde se dá najít spousta informací od lidí, co se tím zabývají.

Pokud jde o aktuálnost informací, většina těchto nástrojů aktualizuje data docela pravidelně, ale je dobrý to prověřit. Já osobně sleduju trendy aspoň jednou týdně, abych měl přehled o tom, co se děje. Při rozhodování o investicích mi hodně pomáhá sledování vývoje cen a poptávky v oblastech, které mě zajímají.

155 slov
1.6 minut čtení
8. 2. 2025
Irena Čermáková
Irena Čermáková