Charts.cz/Fórum/Jaké investice teď nejvíc frčí?

Jaké investice teď nejvíc frčí?

Už delší dobu přemýšlím, kam investovat své peníze, abych je zhodnotil a nezůstal pozadu. V dnešním světě, kdy se objevuje tolik různých možností, je těžké se orientovat. Četl jsem o kryptoměnách, které mají neustále vzrůstající popularitu, ale zároveň se obávám jejich volatility. Je to prostě jako jízda na horské dráze! Také jsem zaslechl, že NFT (nefungovatelné tokeny) jsou hitem. Mám ale pocit, že to může být jen krátkodobý trend a nechci skončit s něčím, co za pár měsíců nebude mít hodnotu. Co si myslíte o těchto nových investičních možnostech? Je lepší vsadit na klasické akcie nebo se pustit do těchto modernějších způsobů? A co reality? Chtěl bych slyšet vaše názory na to, co teď skutečně frčí a co mají smysl pro běžného investora jako jsem já. Jaké máte zkušenosti a tipy? Je tu někdo, kdo sleduje aktuální trendy a má přehled o tom, co se hýbe na trhu? Zajímalo by mě také, jakou roli v tom všem hraje pasivní příjem a jestli máte nějaké osvědčené strategie pro jeho budování. Díky moc za vaše postřehy!

174 slov
1.7 minut čtení
4. 2. 2024
Renata Štefanová
Renata Štefanová

Investice dneska fakt frčí všude kolem. Kryptoměny, to je taková jízda, jak píšeš. Můžeš zbohatnout, ale i hodně prohrát. Volatilita je fakt děsivá, takže pokud chceš klidnější spánek, zvaž třeba akcie. Investice do solidních firem nebo ETF může být víc v pohodě a dlouhodobě stabilní.

NFT jsou teď v kurzu, ale máš pravdu, že to může být jen dočasný trend. Kdo ví, co se s tím stane za pár let. A reality? Tam vidím smysl, to je klasika a většinou se jejich cena časem zvyšuje, i když investice do nemovitostí vyžaduje víc peněz a času.

Pasivní příjem je super téma. Můžeš zkoušet dividendové akcie nebo pronájmy nemovitostí, to se vyplatí. Hlavně si dej pozor na diversifikaci – nesázej všechno na jednu kartu. Někdy je lepší mix různých investic než se fixovat jen na jedno. Tak to vidím já.

138 slov
1.4 minut čtení
15. 11. 2024
Emil Tomeš
Emil Tomeš

Investice teď fakt frčí v různých směrech. Kryptoměny jsou pořád populární, ale jak říkáš, ta volatilita je děsná. Třeba když jsi kupoval Bitcoin, mohl ses za týden cítit jako milionář a za další dva týdny už jsi byl v mínusu. NFT je taky zajímavý, ale osobně si myslím, že to může být bublina – spousta projektů nevydrží. Klasické akcie jsou stabilnější a pokud máš nějaké dlouhodobější cíle, určitě bych je nezavrhoval. Je dobrý mít rozložené investice – třeba část do akcí, část do nemovitostí nebo ETF. Reality jsou tradičně dobrý způsob, jak budovat pasivní příjem, pronájmy se dají dobře zhodnotit. Ale zase to chce mít dost hotovosti na začátek. Pasivní příjem je skvělý cíl, můžeš přemýšlet o dividendových akciích nebo investicích do nemovitostí. Každopádně doporučuji udělat si vlastní průzkum a neinvestovat jen podle trendů.

134 slov
1.3 minut čtení
25. 1. 2025
Vladimír Eliáš
Vladimír Eliáš