Jak mám začít investovat do zlata a stříbra, když s tím nemám žádné zkušenosti?
Rád bych se zeptal, jak vlastně začít s investováním do zlata a stříbra. Je to pro mě zcela nové téma a nevím, od čeho se odrazit. Vím, že zlato a stříbro jsou tradičními komoditami, které se používají jako ochrana proti inflaci, ale jak zjistit, kdy a jak nakupovat? Mám se dívat po fyzickém zlatu a stříbře, nebo je lepší investovat do ETF zaměřených na tyto kovy? A co vůbec znamená investice do mincí versus ingotů? Zajímají mě také náklady spojené s těmito investicemi. Jaké jsou poplatky za nákup, skladování a případný prodej? Měl bych se obrátit na nějaké specializované firmy, nebo je lepší nakupovat přes online platformy? A co je důležité vědět ohledně bezpečnosti? Jak chránit své investice před krádeží nebo podvodem? Navíc jsem slyšel o různých trendech v oblasti investování do vzácných kovů – je dobré sledovat aktuální ceny zlata a stříbra, nebo je lepší mít dlouhodobější přístup? Myslím tím, že bych rád rozuměl i tomu, jak funguje trh s těmito komoditami. Existují nějaké tipy nebo doporučení pro začátečníky jako jsem já? Chtěl bych se ujistit, že moje rozhodnutí bude informované a že neudělám žádné chyby na začátku. Děkuji všem za pomoc!