Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší platformy na NFT přenos?

Jaké jsou nejlepší platformy na NFT přenos?

Zajímá mě, jaké jsou ty nejlepší platformy, pokud jde o přenos NFT. V poslední době se hodně mluví o tom, jak se trh s NFT rozrůstá, ale já mám pocit, že se v tom trošku ztrácím. Mám na mysli platformy, které jsou nejen uživatelsky přívětivé, ale také bezpečné a spolehlivé pro obchodování s těmito digitálními aktivy. Vím, že existuje spousta míst, jako jsou OpenSea nebo Rarible, ale jaké další možnosti tu máme? Jaké jsou rozdíly mezi těmito platformami a co byste doporučili jako nejlepší volbu pro začátečníky? A co třeba poplatky? Slyšel jsem, že některé platformy mají vysoké transakční poplatky a to mě trochu odrazuje. Jak to vlastně funguje s tím přenosem NFT mezi jednotlivými platformami? Je to složité? Můžu bez problémů převést své NFT na jinou platformu nebo by mi mohli zůstat viset někde v limbu? Zkrátka, zajímalo by mě, jaké jsou vaše zkušenosti a názory na tohle téma. Které platformy považujete za nejlepší a proč? Děkuji za jakékoli tipy a rady!

163 slov
1.6 minut čtení
8. 10. 2024
Aleš Bezděk
Aleš Bezděk

Takže pokud jde o platformy na NFT přenos, tak fakt hodně lidí používá OpenSea, to je asi nejznámější. Je tam hromada umělců i sběratelů, takže se tam dá najít skoro všechno. Rarible je taky dobrá volba, ale víc se zaměřuje na komunitu a umožňuje ti vytvářet vlastní NFT. Co se týče poplatků, tak většina platforem má nějaký ten transakční poplatek, ale OpenSea má poslední dobou dost vysoké poplatky za gas, což je fakt protivné. Pak je tady ještě Foundation, tam se ale musíš dostat přes pozvánku, což může být pro začátečníky trochu omezující.

Převod mezi platformami není zas tak složitý, většinou to probíhá přes tvou peněženku – třeba MetaMask. Prostě si vybereš NFT a pošleš ho na adresu peněženky na jinou platformu. Ale můžeš narazit na problém s tím, že ne všechny platformy podporují stejný typ tokenu nebo formát NFT, takže je dobrý si to předem ověřit. Většinou to ale funguje dobře. Takže doporučuji začít s OpenSea nebo Rarible a pak zkoušet dál. Hlavně dej pozor na ty poplatky.

169 slov
1.7 minut čtení
26. 6. 2024
Roman Řezník
Roman Řezník

Když jde o NFT platformy, tak OpenSea a Rarible jsou sice populární, ale jsou i další zajímavé možnosti. Třeba Foundation je fajn pro umělce, co chtějí prodávat svoje díla, a LooksRare má zase zajímavý systém odměn pro uživatele. Pak je tu SuperRare, která je víc zaměřená na kvalitní umění a má striktnější proces výběru. Pokud jsi začátečník, tak bych doporučil začít na OpenSea – jednoduché rozhraní a široký výběr. Co se týče poplatků, tak většina platforem má standardní transakční fees na Ethereu, což může být dost vysoké při velkém zatížení sítě. Přenos NFT mezi platformami se dá udělat celkem snadno, stačí mít peněženku jako MetaMask a poslat NFT na adresu jiného uživatele nebo platformy. Ale pozor na to, že některé platformy mají vlastní tokeny nebo specifické podmínky, takže se ujisti, že to podporují. Většinou bys neměl mít problém se svými NFTs viset někde v limbu, ale vždycky je dobrý si to ověřit na konkrétní platformě.

155 slov
1.6 minut čtení
4. 11. 2024
Jindřich Duchoň
Jindřich Duchoň