Jak si bezpečně uchovat kryptoměny?
Kryptoměny jsou v poslední době stále populárnější a mnozí z nás se do nich pustili s nadějí na zisk. Ale co když se ptáme, jak vlastně tyto digitální aktiva bezpečně uchovat? Slyšel jsem, že existují různé způsoby, jak to udělat, ale je jich tolik, že nevím, co si vybrat. Mám se spolehnout na burzy, nebo je lepší mít vlastní peněženku? Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody jednotlivých metod? Co znamená hot wallet a cold wallet? Zajímá mě, jestli je lepší mít peníze na online platformách nebo je držet offline, například na hardwarové peněžence. A co klíče? Jak si je správně uchovat, aby mi je nikdo neukradl? Slyšel jsem i o papírových peněženkách, ale dokáže to vůbec někdo používat bez rizika ztráty? Jaký je vlastně nejlepší způsob pro začátečníka, který se chce vyhnout podvodům a ztrátě svých investic? Je dobré mít více než jednu peněženku pro různé kryptoměny nebo je to zbytečné? Rád bych znal názory zkušenějších investorů nebo někoho, kdo se v této oblasti orientuje. Dík za jakékoli rady!