Jak začít s technickou analýzou u kryptoměn?
Zajímám se o kryptoměny a slyšel jsem, že technická analýza může být klíčem k úspěchu při obchodování. Ale jak vlastně začít? Myslím, že bych měl mít nějaké základy, ale vůbec nevím, kde hledat. Co jsou to vlastně svíčkové grafy a jak je číst? Co všechno bych měl sledovat? Je lepší začít s nějakými konkrétními nástroji nebo platformami pro analýzu? Jak fungují různé indikátory jako RSI nebo MACD a proč bych je měl používat? A co trendové linie a supporty, má to vůbec smysl? Zajímalo by mě, zda je možné se naučit technickou analýzu sám, nebo by bylo lepší najít nějakého mentora či online kurz. Taky si nejsem jistý, jestli je dobré se spoléhat čistě na techniku, nebo bych měl mít na paměti i fundamentální analýzu. Jakou roli hrají zprávy a události v trhu? Někdo říká, že technická analýza je jenom kouzlení s čísly a že to je všechno o náhodě, ale já bych chtěl vědět, jaká je pravda. Rád bych si vybudoval nějakou strategii, která mi pomůže při obchodování, ale nevím, jak to udělat. Může mi někdo poradit s tím, jak začít a co všechno si musím osvojit?