Jak začít diverzifikovat své portfolio?
Diverzifikace portfolia mi přijde jako něco, co bych měl začít dělat, ale vůbec nevím, jak na to. Mám nějaké akcie, ale slyšel jsem, že mít všechna vejce v jednom košíku není dobrý nápad. Co vlastně znamená diverzifikovat? Jaké druhy aktiv bych měl zvážit? Slyšel jsem o kryptoměnách a NFT, ale nejsem si jistý, jestli je to pro mě. Měl bych investovat do nemovitostí nebo spíše do různých sektorů akcií? Jak se vůbec rozhodnout, kolik peněz dát do každého typu investice? Je lepší mít hodně různých investic s malými částkami, nebo radši méně investic, ale s většími částkami? Existují nějaké konkrétní strategie, jak přistupovat k diverzifikaci? Mám se soustředit na dlouhodobé investice nebo na krátkodobé spekulace? Jak zjistím, zda moje portfolio je dostatečně diverzifikované a co dělat, když zjistím, že není? Je nějaký způsob, jak sledovat výkon mého portfolia a efektivně přizpůsobit moji strategii? Jaké jsou nejlepší zdroje informací o diverzifikaci a investování obecně? Vím, že je důležité rozložit riziko, ale jak to vlastně udělat bez toho, abych se v tom ztratil? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké nástroje nebo aplikace, které by mi mohly pomoci s tímto procesem. Děkuji za pomoc!