Jaké jsou výhody pákového investování do dluhopisových fondů?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní výhody přináší pákové investování do dluhopisových fondů. Četl jsem, že pákové investice mohou zvýšit potenciální zisk, ale zároveň asi i riziko, což mě docela zajímá. Jak to vlastně funguje v praxi? Když investuji do dluhopisového fondu a použiji páku, což znamená, že si na investici půjčím peníze, jaký mám potenciál zvýšit svůj výnos? A co se stane, když trh klesne? Nebude to pro mě velké riziko? Slyšel jsem, že dluhopisové fondy jsou obecně považovány za bezpečnější investici než akcie, takže je to třeba kombinovat s nějakou mírou opatrnosti? Může mít pákové investování smysl v momentě, kdy trhy rostou nebo jsou stabilní? Jak se mám dívat na náklady spojené s pákovými investicemi a jak to ovlivňuje celkový výnos? Vlastně bych rád věděl také, zda existují nějaké konkrétní příklady úspěšných strategií nebo zkušenosti investorů s pákovými investicemi do dluhopisových fondů. Myslíte, že je lepší se do toho pouštět s profesionálním správcem fondu nebo se pokusit o samostatné řízení portfolia? Jaké faktory bych měl zvážit před tím, než se rozhodnu pro takovou strategii? Děkuji za jakékoli postřehy!