Rizika spojená s korporátními dluhopisy
Zajímalo by mě, jaká jsou vlastně rizika, když investuji do korporátních dluhopisů. Hlavně si nejsem jistý, jestli se mi to vůbec vyplatí. Slyšel jsem, že korporátní dluhopisy můžou přinést slušný výnos, ale co když firma zkrachuje nebo se dostane do problémů? Co když nebudu mít zpět své peníze? Jaké jsou šance na to, že se investice do dluhopisů nevrátí? A co ratingové agentury - jak moc se na ně dá spolehnout? Dává to smysl investovat do různých typů korporátních dluhopisů, nebo je lepší držet se jen těch s vysokým ratingem? Zajímalo by mě také, jaký má vliv ekonomická situace nebo úrokové sazby na hodnotu těchto dluhopisů. Je opravdu možné, že by se jejich cena mohla propadnout a já bych na tom prodělal? Co třeba inflace a jak to ovlivňuje výnosy z dluhopisů? Rád bych slyšel názory lidí, kteří mají zkušenosti s investováním do korporátních dluhopisů. Jaké máte tipy a doporučení, abych minimalizoval rizika? Je dobré diversifikovat a mít v portfoliu různé společnosti a sektory? Předem díky za vaše rady!