Jak poznám, kdy investovat do akcií podle technické analýzy?
V poslední době jsem se začal zajímat o investování do akcií a slyšel jsem spoustu věcí o technické analýze, ale pořád mám v tom chaos. Můžete mi prosím vysvětlit, jak vlastně poznat ten správný čas na vstup do trhu? Četl jsem něco o různých indikátorech a grafech, ale když se na ně podívám, tak nevím, co si z toho vzít. Jaké jsou klíčové signály, na které bych se měl zaměřit? A jak vlastně funguje trendová analýza nebo třeba supporty a rezistence? Zajímá mě, jestli existují nějaké triky nebo strategie, které by mi mohly pomoci lépe se orientovat v těchto datech. Taky bych chtěl vědět, jestli je dobré sledovat historické grafy a jak moc minulost ovlivňuje budoucnost ceny akcie. Mělo by smysl sledovat objem obchodování nebo nějaké další faktory? To všechno mi přijde jako taková džungle a rád bych dostal nějaké rady od lidí, kteří už mají s technickou analýzou zkušenosti. Jak jste to dělali vy? Kdy jste si byli jistí, že vstoupíte do obchodu? Je lepší mít nějaký systém nebo spoléhat na intuici? Děkuju moc za jakékoli tipy!