Charts.cz/Fórum/Které technologické akcie budou nejlepší investice na rok 2025?

Které technologické akcie budou nejlepší investice na rok 2025?

Zdravím všechny, zajímalo by mě, které technologické akcie byste považovali za nejlepší investice pro rok 2025. Sleduji trh a přijde mi, že technologie se neustále vyvíjí a mění. Například, co říkáte na firmy jako Apple nebo Microsoft? Myslíte, že mají stále potenciál růstu? A co mladší společnosti, které se zaměřují na umělou inteligenci nebo obnovitelné zdroje energie? Mám pocit, že tyto oblasti by mohly mít velký potenciál, ale nejsem si jistý, do jaké míry jsou stabilní. Také by mě zajímalo, jestli někdo sleduje trendy v kryptoměnách a jak by se to mohlo prolínat s technologickými akciemi. Co si myslíte o investicích do ETF zaměřených na technologie? Všichni víme, že technologie hrají klíčovou roli v našem životě a že digitální transformace je na vzestupu. Jaké firmy nebo sektory byste doporučili jako nejperspektivnější pro nadcházející roky? Budu rád za všechny vaše názory a tipy.

142 slov
1.4 minut čtení
10. 12. 2024
Anna Dobešová
Anna Dobešová

Co se týče investic do tech akcií v roce 2025, Apple a Microsoft určitě mají pořád sílu. Obě firmy neustále inovují a jejich ekosystémy jsou silné. Ale osobně bych se podíval na mladší společnosti, co dělají s umělou inteligencí a obnovitelnými zdroji. To je teď hodně sexy téma a tyto firmy mají potenciál dostat se na vrchol. Pak jsou tu ETF zaměřená na technologie, což může být rozumný způsob, jak minimalizovat riziko. Kryptoměny? No, to je divoká karta, ale můžeš najít firmy, co se snaží propojit tech s blockchainem. Celkově bych doporučil sledovat trendy jako digitální transformaci a udržitelnost. To bude asi směr, kterým by se to mohlo vyvíjet.

109 slov
1.1 minut čtení
8. 2. 2025
Oldřich Hradil
Oldřich Hradil

Když se koukám na trh, tak Apple a Microsoft pořád vypadají jako solidní investice. Mají silný ekosystém a neustále inovují. Ale pokud hledáš něco s větším potenciálem, určitě bych se zaměřil na firmy zabývající se umělou inteligencí – třeba Nvidia nebo některé startupy, co pracují na AI tech. To by mohlo přinést pořádný růst. Obnovitelné zdroje energie jsou taky v kurzu, takže sleduj společnosti jako NextEra Energy nebo různé solární firmy. Co se týče ETF, tak to je fajn způsob, jak rozložit riziko, ale je dobré vybírat ty, co mají dobré výnosy a zaměření. A kryptoměny? Ty můžou dost ovlivnit technologický sektor, zvlášť pokud se začnou víc mainstreamově používat. Takže asi takhle – rozmanitost a sledovat trendy.

117 slov
1.2 minut čtení
4. 2. 2025
Ladislav Bureš
Ladislav Bureš