Charts.cz/Fórum/Co mám dělat, když mi NFT ztratilo hodnotu?

Co mám dělat, když mi NFT ztratilo hodnotu?

Nedávno jsem investoval do několika NFT a byl jsem nadšený z jejich potenciálu. Ale teď se dívám na svůj digitální majetek a vidím, že hodnota některých z mých tokenů drasticky klesla. Je normální, že se ceny NFT tak rychle mění, nebo je to známka toho, že jsem udělal špatnou investici? Opravdu jsem se snažil sledovat trendy na trhu a vybrat si unikátní kousky, ale teď jsem z toho dost rozčarovaný. Měli byste investice do NFT brát jako dlouhodobé? Jak zjistit, jestli má smysl držet NFT, které ztratilo na hodnotě, nebo je lepší je prodat a minimalizovat tak ztráty? Jaké jsou nejlepší strategie pro zvládání těchto výkyvů? Ráda bych slyšela názory a zkušenosti ostatních. Také bych chtěla vědět, jestli někdo z vás měl podobnou zkušenost a co s tím dělal. Je dobré se spoléhat na komunitní názory, nebo bych se měla řídit vlastními instinkty? Bude mít trh s NFT ještě šanci na oživení, nebo je to jen bublina, která brzy praskne? Děkuju za jakékoli rady a tipy!

166 slov
1.7 minut čtení
16. 6. 2021
Andrea Koubová
Andrea Koubová

Takže, co s tím, když tvoje NFT klesly na hodnotě? No, to se stává a je to bohužel součástí téhle šílené hry. Ceny NFT jsou dost volatilní, závisí to na hype, trendech a komunitě. Pokud jsi si vybral unikátní kousky, možná má smysl je držet dlouhodobě, protože trh může ožít. Na druhou stranu, pokud vidíš, že se žádný zájem neprojevuje dlouhou dobu, může být lepší je prodat a minimalizovat ztrátu. Zkus si říct, jestli máš nějaký emocionální vztah k těm NFT nebo jestli je to jen investice. Sleduj trh a komunitu, ale nakonec se rozhodni podle sebe. Někdo radí prodávat v panice, jiní zase čekat na další boom. A co se týče bubliny - těžko říct. Trh s NFT může mít šance na růst, ale taky může splasknout. Vždycky je dobrý mít plán B.

134 slov
1.3 minut čtení
23. 7. 2024
Jaroslav Odehnal
Jaroslav Odehnal

Tak to je borec, co? Trh s NFT je fakt nevyzpytatelný. Mě se stalo něco podobného, koupil jsem pár kousků a teď se dívám na čísla a je to šílený. Myslím, že tohle je prostě součást toho celého kolotoče. Něco, co bylo trendy včera, může být zítra na dně. Pokud jsi investoval do nějakých známých projektů, tak bych ještě neskládal zbraně. Dlouhodobější pohled by mohl být lepší strategie. Ale chápu, že když vidíš ty ztráty, tak se ti chce prodat hned. Zkus si projít komunity na Redditu nebo Discordu, tam jsou lidi, co mají podobné zkušenosti a můžou ti poradit. Ale stejně si musíš udělat vlastní názor. Jestli cítíš, že to má potenciál se vrátit, tak držet. Pokud ne, tak prodej a zainvestuj jinde. Tohle je risk a odměna, takže drž palce a přemýšlej, co dál.

136 slov
1.4 minut čtení
13. 8. 2024
Veronika Konečná
Veronika Konečná