Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší drahé kovy na investici v roce 2025?

Jaké jsou nejlepší drahé kovy na investici v roce 2025?

Přemýšlím o tom, jaké drahé kovy by mohly být nejlepší investicí pro rok 2025. Slyšel jsem, že zlato je klasika a většina lidí ho považuje za bezpečný přístav v těžkých časech. Ale co stříbro? Mám pocit, že jeho cena se v poslední době trochu zvedla a přitahuje pozornost investorů. Myslíte, že by mohlo mít potenciál růst ještě víc? A co platina a palladium? Tyto kovy jsou také populární, ale slyšel jsem, že jejich trh může být dost volatilní. Jaká je vaše zkušenost s těmito kovy? Vybíráte si podle nějakých konkrétních ukazatelů nebo je to spíš o pocitech? Je dobré mít diversifikaci mezi těmito kovy, nebo raději vsadit na jeden konkrétní? Jaké jsou vaše tipy na investice do drahých kovů v roce 2025? Rád bych slyšel názory těch, kteří se v tom pohybují delší dobu a mají nějaké zkušenosti. Děkuju!

139 slov
1.4 minut čtení
4. 10. 2023
Vladimír Horák
Vladimír Horák

Když se podíváš na drahé kovy pro investici v roce 2025, zlato je jasná volba, protože historicky drží hodnotu a spousta lidí ho považuje za jistotu. Stříbro má určitě potenciál, zvlášť když se zvyšuje poptávka v průmyslu i pro investice. Můžeš zkusit diversifikovat a mít jak zlato, tak stříbro v portfoliu.

Platina a palladium jsou taky zajímavé, ale jak říkáš, jejich ceny mohou hodně skákat kvůli různým faktorům jako automobilový průmysl nebo těžba. Když chceš investovat do těchto kovů, doporučuji sledovat trhy a možná se zaměřit na nějaké trendy. Je dobrý mít přehled o výkyvech cen a občas si počkat na příležitost.

Osobně bych šel do kombinace kovů, abych měl nižší riziko. Není to jen o pocitech, ale taky o analýze trhu, takže je fajn si udělat domácí úkoly, než vsadíš na jeden konkrétní kov. Takže klidně zvaž víc možností a sleduj vývoj.

141 slov
1.4 minut čtení
30. 10. 2024
Josef Volf
Josef Volf

Zlato je určitě klasikou, a jak říkáš, je to bezpečný přístav. V dobách nejistoty má tendenci růst. Ale stříbro? To je taky zajímavý tip. Jeho cena se fakt zvedá, a navíc má i průmyslové využití, což mu může pomoct v růstu. Platina a palladium jsou hodně na houpačce. Platina je teď levnější než před pár lety, ale palladium mělo boom kvůli automobilovému průmyslu. Když se zamyslíš nad diversifikací, asi bys měl mít nějaký mix. Není dobré vsadit všechno na jednoho koně. Takže já bych šel do zlata a přidal k tomu stříbro jako pojistku, a možná i trošku platiny, ale to už záleží na tvém rizikovém profilu. Hlavně se dívej na trh a sleduj trendy, to ti pomůže se rozhodnout.

120 slov
1.2 minut čtení
9. 6. 2024
Olga Tichá
Olga Tichá