Jak se vyhnout podvodům v DeFi projektech?
Když se podívám na současnou situaci v oblasti decentralizovaných financí, přichází mi na mysl spousta otázek. Jak vlastně rozpoznat, které projekty jsou důvěryhodné a které mohou být jen podvody? Co je to vůbec ten rug pull a jak se mu vyhnout? Vím, že DeFi nabízí skvělé příležitosti k investování, ale jak zajistit, aby moje peníze neskončily v rukou podvodníků? Měli bychom se zaměřit na to, jaké faktory zohlednit při hodnocení projektů, jako jsou transparentnost týmu, audit smart kontraktů nebo komunita kolem projektu? Jak moc důležité jsou tyto prvky pro bezpečnost investic? Také by mě zajímalo, zda existují nějaké osvědčené metody nebo nástroje, které můžeme použít k ověření legitimity DeFi projektů. Jaké zkušenosti máte s tím, co vám pomohlo odhalit potenciální podvodné aktivity? Je dobré sledovat sociální sítě nebo fóra? Jak rozpoznat varovné signály, když se něco zdá být až příliš dobré na to, aby to byla pravda? A co například whitepaper – jak moc důležité je jej číst a jaké informace by měly být jeho součástí? Poraďte mi prosím. Chci si být jistý, že moje investice do kryptoměn a DeFi projektů budou bezpečné.