Jak poznám, jestli je DeFi projekt spolehlivý?
V poslední době mě hodně zajímají decentralizované finance, známé jako DeFi, ale mám pocit, že se v tom trošku ztrácím. Všude kolem vidím nové projekty, které slibují úžasné výnosy a revoluční technologie, ale jak vlastně poznat, které z nich jsou skutečně spolehlivé? Mám se koukat jen na to, kolik mají uživatelů nebo jak vypadají jejich webovky? Co třeba whitepaper – je to důležitý dokument, na který bych se měl zaměřit? Jaké znaky by měl dobrý DeFi projekt mít, abych si mohl být jistý, že není podvod nebo nějaká pump and dump schéma? A co audit smart kontraktů? Někde jsem slyšel, že by mělo být samozřejmostí, ale je to opravdu tak zásadní? Jaké jsou další faktory, které bych měl vzít v úvahu při hodnocení spolehlivosti projektu? Mám ještě zkoumat tým, který za projektem stojí? A co jejich transparentnost a komunikace s komunitou? Jak moc by mělo záležet na tom, jak často vydávají aktualizace nebo jak reagují na názory uživatelů? Byl bych vděčný za jakékoli tipy nebo rady od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti s investicemi do DeFi. Díky!