Charts.cz/Fórum/Jak zjistím, které akcie porostou v roce 2025?

Jak zjistím, které akcie porostou v roce 2025?

Investování do akcií je pro mě velmi zajímavé, ale také dost komplikované. Zajímalo by mě, jak mohu předpovědět, které akcie budou mít v roce 2025 vzestupnou tendenci. Je to vůbec možné? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při analýze potenciálních investic? Například, co se děje s trhem, jaké jsou aktuální trendy a jak na to má vliv ekonomika nebo politická situace? Četl jsem o technické analýze a fundamentální analýze, ale nejsem si jistý, která z nich je lepší pro odhadování budoucích výnosů. Měl bych se také zaměřit na určité sektory, které mají větší šanci na růst, nebo se držet širokého portfolia? A co třeba sledování zpráv a novinek okolo konkrétních společností – to mi může pomoci udělat si obrázek o jejich budoucnosti? Jak důležité jsou také makroekonomické ukazatele jako inflace a úrokové sazby? Rád bych slyšel názory ostatních investičních nadšenců. Jaké máte tipy a zkušenosti s tímto tématem?

149 slov
1.5 minut čtení
3. 12. 2021
Monika Hrochová
Monika Hrochová

Předpovídat, které akcie porostou v roce 2025, je fakt těžký. Hodně záleží na různých faktorech jako ekonomický růst, inflace, úrokové sazby a politická situace. Taky se vyplatí sledovat trendy v průmyslu – technologie, obnovitelné zdroje nebo zdravotnictví teď hodně frčí.

Fundamentální analýza ti může pomoct zjistit, jak je firma silná, ziskovost a její výhled do budoucna. Technická analýza zase dává smysl pro sledování grafů a signálů, ale je to spíš pro krátkodobější obchodování.

Místo toho, abys se soustředil jen na jedno odvětví, je dobrý mít rozmanité portfolio. A sledování zpráv o firmách a makroekonomických ukazatelích je určitě důležitý – to ti dá celkový přehled o potenciálních rizicích a příležitostech. Takže je to všechno o kombinaci informací a trochy štěstí.

119 slov
1.2 minut čtení
2. 10. 2024
Ivana Rozsypalová
Ivana Rozsypalová

No, předpovědět, které akcie porostou v roce 2025, je fakt těžký. Můžeš se ale řídit pár základními věcmi. Sleduj ekonomiku – inflace, úrokový sazby a jak lidi utrácí. Makroekonomické ukazatele ti můžou hodně napovědět o tom, jak se celkově trh pohybuje.

Fundamentální analýza je super pro dlouhodobý investice, protože se zaměřuje na zdraví společnosti – jako zisky, dluhy a konkurenci. Ale technická analýza ti zase pomůže najít správnej čas na nákup nebo prodej akcií. Obě metody mají něco do sebe.

Když si vybíráš sektory, tak koukni na trendy – technologie, obnovitelný zdroje nebo zdravotnictví můžou mít potenciál. A sleduj novinky kolem firem, co tě zajímají. To ti dá představu o jejich plánech a případných problémech.

A rozhodně se neboj diversifikovat portfólio – nemá smysl vsadit všechno na jednu kartu. Pamatuj, že investování je vždycky riziko a nic není jistý.

138 slov
1.4 minut čtení
24. 9. 2024
Stanislav Macek
Stanislav Macek