Charts.cz/Fórum/Tipy na skryté technologické akcie?

Tipy na skryté technologické akcie?

Jsem docela nadšený do investování a snažím se najít nějaké zajímavé příležitosti ve světě akcií, zejména v technologickém sektoru. Vím, že je tady spousta známých jmen jako Apple, Google nebo Amazon, ale chtěl bych se zaměřit na ty méně viditelné společnosti, které by mohly mít obrovský potenciál a mohly by v budoucnu „vyletět“. Možná máte nějaké tipy na skryté technologické akcie, o kterých jste slyšeli? Jaké firmy byste doporučili sledovat a proč? Zajímalo by mě, zda existují nějaké start-upy nebo menší společnosti, které se věnují inovativním technologiím jako AI, blockchain nebo třeba kybernetická bezpečnost. Jaký máte názor na investice do těchto méně známých firem? Myslíte si, že mají šanci přilákat investory a růst v následujících letech? Jaké jsou rizika a co všechno bych měl zvážit před tím, než se rozhodnu investovat do něčeho, co není tak dobře známé? Rád bych slyšel vaše názory a tipy!

145 slov
1.5 minut čtení
13. 2. 2024
Dana Zajícová
Dana Zajícová

Jo, skryté technologické akcie jsou fajn, v poslední době jsem narazil na pár zajímavých firem. Třeba společnosti, co se zaměřují na AI, jako je C3.ai. Mají solidní platformu pro podniky a jak se rozšiřuje využití AI, tak by to mohlo mít potenciál. Pak tu máme nějaké menší firmy v oblasti kybernetické bezpečnosti, třeba CrowdStrike – jsou dost známí, ale pořád nemají tak vysokou kapitalizaci jako velcí hráči. Je dobré sledovat i biotech tech firmy, co vyvíjejí nové technologie pro zdravotnictví, jako například Illumina.

S investováním do startupů je to riskantní, ale může to být zajímavé. Můžeš přijít o prachy, ale pokud se trefíš do správné firmy, můžeš vydělat hodně. Důležitý je udělat si vlastní průzkum a zhodnotit potenciál trhu, konkurenci a finanční stabilitu firmy. Nenech se zmást hype kolem známějších akcií – někdy ty menší mají lepší šanci na růst.

Ale pozor na volatilitu a drž se diverzifikace portfolia, protože s těmito investicemi může být pěkně divoká jízda.

157 slov
1.6 minut čtení
6. 1. 2025
Natálie Řezáčová
Natálie Řezáčová

Když hledáš skryté technologické akcie, zkus se podívat na menší firmy, co se specializují na AI, kybernetickou bezpečnost nebo i na blockchain. Např. nějaké startupy v oblasti strojového učení nebo automatizace. Měl bys sledovat akcie jako je Cloudflare nebo DigitalOcean. Obě mají potenciál růst s rostoucí poptávkou po cloudových službách a bezpečnosti.

Dále se mi líbí firmy jako Upstart, co dělají AI v oblasti půjček, nebo Palantir, který se zaměřuje na data a analýzy. Tyhle společnosti sice nejsou až tak známé, ale pokud mají dobrý produkt a roste poptávka, můžou udělat velký skok.

Rizika jsou jasná - menší firmy můžou být volatilní a snadno ovlivněné trhem. Investice do něčeho neznámého vyžaduje pečlivý výzkum a rozumnou diverzifikaci portfolia. Nenech se ale odradit, někdy ty nejmenší firmy přinesou největší zisky. Takže šťastné investování!

130 slov
1.3 minut čtení
25. 6. 2022
Viktor Trnka
Viktor Trnka