Jak začít investovat do Bitcoinu a jak ho zařadit do svého portfolia?
Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do Bitcoinu. Slyšel jsem o něm spoustu věcí, ale pořád nevím, kde a jak bych měl začít. Jaké jsou ty první kroky? Myslíte, že je lepší koupit Bitcoin na burze nebo použít nějakou aplikaci? Mám si otevřít peněženku a jaký typ peněženky zvolit? Hotwallet nebo cold wallet? A co bezpečnost, na co si dát pozor, abych nepřišel o peníze? Dále se chci zeptat, jak Bitcoin zařadit do svého investičního portfolia. Jaký by měl být poměr mezi Bitcoinem a jinými investicemi? Je lepší mít většinu investic v kryptoměnách nebo se soustředit i na akcie a nemovitosti? Je Bitcoin spíše krátkodobá nebo dlouhodobá investice? Co říkají odborníci na volatilitu Bitcoinu a jak to může ovlivnit mé celkové portfolio? Pokud už mám nějaké peníze investované v akciích a dalších aktivech, měl bych přehodnotit své portfolio, když chci přidat Bitcoin? Jaké procento z celkového portfolia by děti optimálně věnovat kryptoměnám? Prosím, podělte se o vaše zkušenosti a tipy, pokud máte s investováním do Bitcoinu nějaké praktické rady alebo takové typy, které by pomohly nováčkovi jako já.