Rizika různých DeFi produktů
Zajímalo by mě, proč mají některé DeFi produkty vyšší riziko než jiné. Když se podívám na různé platformy a projekty, tak mi přijde, že některé vypadají velmi bezpečně, zatímco jiné naopak vyvolávají spoustu otazníků. Například, proč mohou mít určité protokoly s nízkou likviditou nebo novými tokeny tak vysoké riziko? A co třeba projekty, které slibují obrovské výnosy? Jak je možné, že někteří investoři do nich vkládají peníze, i když vědí, že mohou přijít o všechno? Je to jen o nedostatku informací nebo je tam nějaký jiný faktor? Mám pocit, že mezi různými DeFi aplikacemi je obrovský rozdíl v transparentnosti a důvěryhodnosti. Mohli byste mi přiblížit, co všechno ovlivňuje úroveň rizika u DeFi produktů? Jaké faktory bych měl zvážit při hodnocení rizikovosti konkrétního produktu? Například, jak moc hrají roli audity smart kontraktů nebo míra decentralizace? Zajímalo by mě taky, jestli třeba reputace vývojářského týmu může mít vliv na to, jak moc riskantní daný projekt je. Rád bych se dozvěděl více o tom, jak správně posoudit rizika a co všechno bych měl brát v úvahu předtím, než se rozhodnu investovat do nějakého DeFi produktu.