Charts.cz/Fórum/Které DeFi projekty mají teď nejvyšší úrokové sazby?

Které DeFi projekty mají teď nejvyšší úrokové sazby?

Zdravím všechny investory a fandy do kryptoměn. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás sleduje aktuální trendy v DeFi projektech, hlavně co se týče úrokových sazeb. Slyšel jsem, že některé platformy nabízejí opravdu zajímavé procenta a rád bych věděl, které to jsou. Je jasné, že úrokové sazby se neustále mění a objevují se nové příležitosti, ale co je teď v kurzu? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké zkušenosti s konkrétními projekty, které teď zažívají boom a slibují atraktivní výnosy. Jaké jsou vaše oblíbené platformy pro lending nebo yield farming? A co takhle likviditní pooly? Vím, že na některých místo získáte pasivní příjem i bez toho, abyste se museli moc angažovat, ale je to všechno hodně riskantní. Jak tedy balancujete mezi rizikem a výnosem? Které projekty byste doporučili z pohledu bezpečnosti a stabilního výnosu? Předem díky za jakékoliv tipy a postřehy!

141 slov
1.4 minut čtení
1. 6. 2024
Richard Žemlička
Richard Žemlička

Jasně, teďka je v DeFi docela rušno. Mezi projekty, co mají vysoké úrokové sazby, se určitě vyplatí zmínit některé z těch známějších jako Aave nebo Compound, ale pokud chceš něco novějšího, tak třeba PancakeSwap nebo Beefy Finance teďka nabízejí docela zajímavé možnosti pro yield farming. Jako likviditní pooly jsou super, ale je tam riziko impermanent loss, takže na to bacha. Další trend jsou stakingy a liquidity mining na různých platformách. Osobně mám raději projekty, které mají nějakou historii a dobrou komunitu. Balancovat mezi rizikem a výnosem je tricky, ale když jsi opatrný a děláš si research, můžeš najít fajn příležitosti. Zkus se podívat na DeFi Pulse, tam máš přehled o aktuálních APY a populárních protokolech.

115 slov
1.2 minut čtení
16. 7. 2024
Vojtěch Koudelka
Vojtěch Koudelka

Čau, teďka jsou fakt skvělý sazby na pár platformách. Například Aave a Curve Finance mají docela zajímavý výnosy, hlavně pokud jde o stablecoiny. Ty úroky se pořád mění, ale slyšel jsem, že některý pooly nabízejí i přes 10% APY. Pak je tu ještě Yearn Finance, ten má dobrý strategie, jak optimalizovat výnosy. Mně osobně se líbí PancakeSwap, tam je taky solidní yield farming a likviditní pooly s atraktivními odměnami. Ale jo, musíš dávat pozor na riziko, protože s tím jdou ruku v ruce i potenciální ztráty. Dobrý je diversifikovat a nedávat všechno do jednoho místa. Z mého pohledu je lepší volit projekty, co mají solidní reputaci a komunitu za sebou, aby bylo menší riziko nějakého rug pullu. Tak hodně štěstí!

120 slov
1.2 minut čtení
8. 6. 2024
Jakub Mareš
Jakub Mareš