Charts.cz/Fórum/Doporučení akcií na rok 2025?

Doporučení akcií na rok 2025?

Zdravím všechny, zajímalo by mě, jestli byste mohli doporučit nějaké slibné akcie, které by mohly být dobrým investičním tipem pro rok 2025. Slyšel jsem, že některé sektory jako technologie, obnovitelné zdroje energie nebo dokonce i zdravotnictví by mohly mít velký potenciál. Je tu někdo, kdo sleduje trh a má nějaké konkrétní tipy nebo osobní zkušenosti s akciemi, které v poslední době rostou? Mám na mysli nejen známé společnosti, ale i menší firmy, které by mohly zažít boom. Jaký je váš názor na investice do ETF nebo indexových fondů v porovnání s individuálními akciemi? Rád bych se dozvěděl také o rizicích spojených s investováním a jak se na to případně připravit. Pokud máte nějaké rady ohledně analýzy trhu nebo sledování trendů, byl bych moc vděčný. Děkuji moc za všechny tipy a názory!

131 slov
1.3 minut čtení
3. 1. 2024
Andrea Prokopová
Andrea Prokopová

Takže, co se týče doporučení na akcie pro rok 2025, určitě bych se zaměřil na technologie a obnovitelné zdroje. Firmy jako Tesla nebo nějaké startupy v oblasti solární energie mohou mít velký potenciál. Hlavně teď, když je takový tlak na udržitelnost. Na druhou stranu, zdravotnictví taky stojí za to sledovat - firmy zabývající se biotechnologiemi nebo telemedicínou budou asi v kurzu.

Pokud jde o ETF versus jednotlivé akcie, já osobně preferuju ETF, protože rozložíš riziko a nemusíš se bát jedné špatné investice. Ale pokud chceš riskovat a máš nějaké tipy na míň známé firmy, klidně do toho jdi.

Rizika jsou jasná - trhy jsou volatilní a můžeš hodně ztratit, takže bych doporučil se vzdělat v analýze trhu a sledovat trendy. Třeba číst zprávy, sledovat ekonomické ukazatele nebo využít nějaké analytické nástroje.

Hodně štěstí s investováním!

135 slov
1.4 minut čtení
9. 1. 2025
Miroslava Havelková
Miroslava Havelková

Když se podíváš na trh, tak technologie pořád mají potenciál, hlavně v AI a cloudových službách. Z menších firem bych zkusil kouknout na nějaké start-upy v oblasti kybernetické bezpečnosti, to je teď hodně aktuální. Obnovitelné zdroje energie taky vypadají slibně, ale sleduj regulace a vládní podpory. Hlavně nikdy nepodceňuj zdravotnictví, tam je spousta inovací, třeba biotechnologie. Co se týká ETF, tak to je fajn způsob, jak rozložit riziko, ale individuální akcie ti můžou přinést větší zisky, pokud trefíš něco dobrého. Rádi se učíme z trendů: sleduj zprávy a analýzy trhu, ať víš, co hýbe cenami akcií. A hlavně buď připraven na volatilitu, nic není jisté.

105 slov
1.1 minut čtení
18. 12. 2024
Veronika Vrbová
Veronika Vrbová