Charts.cz/Fórum/Kde najít informace o výkonnosti ETF za poslední roky?

Kde najít informace o výkonnosti ETF za poslední roky?

Zajímalo by mě, kde se dá najít přehled o výkonnosti různých ETF, především za poslední roky. Rád bych měl nějaké konkrétní údaje, které by mi pomohly lépe se rozhodnout při investování. Myslím, že by to mohlo být užitečné nejen pro mě, ale i pro ostatní, kteří se snaží porozumět trhu s ETF a chtějí vědět, jak si tyto fondy vedou v čase. Existují nějaké specializované weby nebo platformy, kde se dají najít historické grafy nebo výkonnostní tabulky? Mám na mysli něco intuitivního a snadno použitelnýho, abych se v tom neztratil. Taky by mě zajímalo, jestli je lepší sledovat výkonnost na základě denních, měsíčních nebo ročních dat – co si o tom myslíte? A co třeba porovnání různých ETF mezi sebou? Je na to nějaký dobrý nástroj nebo aplikace? Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně toho, kde začít, byl bych moc vděčný. Tohle téma mi přijde fascinující a rád bych se o něm dozvěděl víc.

155 slov
1.6 minut čtení
15. 2. 2024
Adéla Buchtová
Adéla Buchtová

Několik dobrých míst, kde můžeš najít informace o výkonnosti ETF, je třeba Yahoo Finance nebo Google Finance. Tyhle weby mají přehledné grafy a historická data, co se týče cen a výkonnosti fondů. Můžeš si tam nastavit časové úseky podle potřeby – třeba 1 rok, 3 roky, 5 let atd. Pro porovnání různých ETF mezi sebou doporučuji Morningstar, protože tam najdeš hodnocení a srovnání, což ti pomůže v rozhodování. Další možností je ETF.com, kde mají také dobré přehledy a analýzy. Co se týče sledování výkonnosti, záleží na tom, co chceš zjistit – krátkodobější pohledy mohou být zajímavé pro aktivní obchodníky, ale dlouhodobá data ti dají lepší přehled o tom, jak si fond vede v čase. Takže si vyber podle svých investičních cílů.

121 slov
1.2 minut čtení
15. 8. 2024
Eduard Urban
Eduard Urban

Zdravím, k výkonnosti ETF se dá dostat spousta informací na různých stránkách. Zkus třeba Yahoo Finance nebo Google Finance, tam najdeš historické ceny a grafy. Další možnost je Morningstar, tam mají docela dobré analýzy a srovnání fondů. Pokud chceš něco víc specializovaného, tak se podívej na stránky jako ETF.com nebo JustETF, kde najdeš i srovnání mezi různými ETF.

Co se týká sledování výkonnosti, záleží na tom, co preferuješ. Měsíční a roční data ti dají lepší obrázek o dlouhodobém trendu, zatímco denní data jsou spíš pro krátkodobější analýzy. Pro porovnání různých ETF můžeš použít screener na těchto stránkách, většinou tam máš možnost filtrovat podle různých parametrů jako výkon, náklady a tak.

Takže doporučuji začít s těmi weby a pak si zkusit najít to, co ti nejvíc sedí.

125 slov
1.3 minut čtení
10. 6. 2024
Jana Vlková
Jana Vlková